Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Milánói edző-meccs

2003.05.13. 15:25
Soha korábban nem találkozott európai kupa-elődöntőben egyetlen város két klubja. A kedd este BL-elődöntő visszavágót játszó Internazionale és AC Milan azonban nem csak földrajzilag állnak nagyon közel egymáshoz.
Kiábrándító 0-0-át játszott a múlt héten a két milánói sztárcsapat, a Milan és az Inter a BL-elődöntő első mérkőzésén. Bár az idegenben elért döntetlen általában jó eredménynek számít a kupasorozatokban, ezúttal inkább az első meccsen hivatalosan pályaválasztó Milánnak kedvezhet a gólnélküli végeredmény. A visszavágón ugyanis az Inter csakis győzelemmel (vagy egy újabb 0-0-át követő tizenegyes-párbajjal) juthat tovább.

"Passz, ritmus és lendület"

És az utóbbi variáció, azaz újabb gólmentes meccs az amitől a nemzetközi szaksajtó leginkább tart. Az odavágón elsősorban az Inter fárasztotta a közönséget teljesen passzív betonvédekezésével, de a Milan sem nyújtott túl izgalmas támadójátékot.

"Tényleg olyan rémes lenne védekező focival a BL-döntőbe jutni? Tényleg olyan rossz dolog, hogy ha megvéded amit szereztél? Passz, ritmus és lendület - csak ezek számítanak a játékban" - válaszolta Hector Cúper, a kék-feketék argentin edzője, a csapat deffenzív játékát számonkérő újságíróknak, az Inter hétfői sajtótájékoztatóján. A kritikusokat cáfolja továbbá az a meglepő adat, hogy az Inter lőtte eddig a legtöbb gólt az olasz bajnokságban (hatvanat).

Megbuktatják egymást

A továbbjutáshoz szükséges legalább egy gól megszerzéséhez Cúpernek nagy szüksége lenne Christain Vierire, a csapat legeredményesebb támadójára, aki azonban még a valenciai negyeddöntőben szerzett sérülése miatt kénytelen kihagyni a visszavágót is. Az argentin tréner azonban nem szeretné egy játékosra kihegyezni az egész csapat teljesítményét: "Mindegy hogy Cordoba, Materazzi vagy bárki más lövi a győztes gólt, a lényeg, hogy az Inter döntőbe jusson" - mondta Cúper, akinek az állásával játszik kedd este a csapata.

Akárcsak a Milan játékosok Carlo Ancelottiéval. Miután az olasz bajnoki címet mindkét - sokáig esélyes - csapat elbukta a másik BL-elődöntőt játszó Juventus mögött, a Bajnokok Ligája maradt az egyetlen javítási lehetőség (pontosabban a Milan még nyerhet Olasz Kupát is, amennyiben a döntőben legyőzi a Romát). Massimo Moratti, az Internazionale elnöke már korábban bejelentette, hogy a bajnokság elvesztése után Cúper csak a BL-döntőbe kerüléssel tarthatja meg pozícióját, de több, mint valószínű, hogy a Milan veresége meg Ancelotti menesztésével járna.

A Milan sincs csúcsformában

A Milan egyébként a szezon elején még kirobbanó formában játszott, és az egyébként is erős csapat, a Nesta-Seedorf-Rivaldo tengellyel kiegészülve kiugróan sikeres idényben bízhatott. A téli szünetben még Raul, a címvédő Real Madrid csapatkapitánya is a Milant tartotta a BL elsőszámú esélyesének.

Tavaszra azonban hullámvölgybe kerültek a piros-feketék, a bajnokságban lecsúsztak a harmadik helyre, és a BL elődöntőbe se jutottak volna be, ha az Ajax elleni negyeddöntő utolsó percben nem lövi be az - egyébként szerencsés körülmények között született - győztes gólt Inzaghi. De belőtte, és rá, valamint az ukrán Sevcsenkóra ezúttal is számíthat Ancelotti.

Bajnokok Ligája - elődöntő visszavágó
San Siro, 20.45 (közvetíti a Sport1)
Internazionale: Toldo - Cannavaro, Materazzi, Cordoba - J. Zanetti, Di Biagio, C. Zanetti, Emre, Coco - Crespo, Recoba
Milan: Dida - Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze - Brocchi, Gattuso, Rui Costa, Seedorf - Sevcsenko, F. Inzaghi