Sára, Márió
2 °C
6 °C

Juventus - Real Madrid 3-1

2003.05.14. 21:08
Trezeguet, Del Pierro és Nedved góljaival nyert és döntőbe jutott a Juventus. Figo tizenegyest rontott. Először az életben: két olasz csapat a Bajnokok Ligája-döntőben.
Juventus - Real Madrid 3-1
(összesítésben 4-3)

Delle Alpi, 70 000 néző,
vezeti: Urs Meier (svájci)
Juventus: Buffon - Thuram, Tudor, Montero - Zambrotta, Birindelli, Tacchinardi, Davids, Nedved, - Del Piero Trezeguet
Real Madrid: Casillas - Cambiasso, Hierro, I. Helguera, Míchel Salgado, Roberto Carlos - Flávio Conceicao (Ronaldo, 50.), Figo, Zidane -Guti, Raúl
gól: Trezeguet (10.), Del Piero (43.), Nedved (74.), illetve Zidane (89.)
sárgalap: Flavio Conceicao (24.), Montero (58.), Nedved (82.) illetve Michel Salgado (58.), Figo (85.)

4. perc: Az első izgalmasabb történet, Roberto Carlos távoli szabadrúgása, nem sokkal ment mellé. Pa 10. perc: Roberto Carlos vesztette el a labdát, amiből Zambrotta Nedvedet indíthatta, A cseh középpályás jobbról középre ívelt, Del Piero pedig 15-ről félfordulatból fölé bombázott.

10. perc: Nedved jobbról a hosszú kapufa mellé ívelte a labdát, amit Del Piero óriásit emelkedve visszafejelt Trezeguet elé, a francia válogatott támadó pedig a kimozduló Casillas mellett ballal a kapuba lőtt. (1-0)

22. perc: Óriási helyzetben hibázott Guti, illetve Buffon védett fantasztikusat! Zidane lövése lepattant a védőkről és egyedül találta Gutit, aki csak Buffonnal állt szemben. Még ő maga is meglepődött a zicceren, lesről szó sem volt, de 10 méterről a Juve kapusába lőtt.

35. perc: Del Piero futtában letette a labdát az érkező Trezeguet elé, aki hatalmas helyzetben a kétségbeesetten kimozduló Casillas

43. perc: Del Piero a a kaputól tizenkét méterre, a tizenhatos bal oldalánál egy lövő csellel elküldte Hierrot és érkező Saldagót lábai között jobbal villámgyorsan a rövid sarokba bombázott.(2-0)

44. perc: Zidane lőtt tizenötről, jobb oldalról a rövid kapufára.

50. perc: Ronaldónak sérülésével együtt is meg kell próbálnia.

52. perc: Nedved huszonháromról lőtt a bal felső sarok mellé.

56. perc: Nedved szögletét Tacchinardi megcsúsztatta tovább, Casillas lemaradt, az üres kapuval szemben érkező Trezeguet azonban nem érte el a labdát.

65. perc: Ezért vette meg Ronaldót a Real, és ezért kellett beállnia. Az aranylabdás támadó lesgynanus helyzetben ugrott ki, és már csak Buffonnal állt vele szembe, amikor Montero buktatta. a tizenegyesnek azonban Figo bizonytalanul futott neki, lövés előtt hosszan toporgott, és gyenge lövését Buffon megfogta.

74. perc: Egy jobbról érkező hosszú labdára Nedved ugrott ki Hierro és Salgado között a vendégek térfelének közepén, és ahogy a tizenhatos elé érkezett, középről kapásból lőtte jobbal, középmagasan a vetődő Casillas mellett a kapu jobb oldalába. Hatalmas gól! (3-0).

82. perc: Nedved teljesen értelmetlenül, hátulról elkaszálta Helguerát a középpályán, amiért sárga lapot kapott, így a Juve irányítójának ki kell hagynia a következő meccset.

88. perc: Zidane a lesre játszó, de beragadó Juventus védők között beívelt labdára egyedül indulhatott a tizenhatos baloldalánál, és kapásból a hosszú-alsóba bombázott. A vetődő Buffon még érintette a labdát, de kiütni már nem tudta. (3-1)