Edina
2 °C
18 °C

Nedved legszívesebb meghalna

2003.05.15. 16:03
Bá a Juventus bejutott a BL-döntőbe, alighanem Pavel Nedved volt a legszomorúbb a sikeres meccs után, aki két sárga lapja miatt nem játszhat a fináléban. Lippi , a Juve szakvezetője kiemelte, hogy a védekezésüknek köszönhetik a sikert, Ronaldo ugyanakkor arra emlékeztetett, hogy a Real Madrid leggyengébb csapatrésze a védelem, ami ezúttal is igazolódott.
Miután a cseh Pavel Nedved a Real elleni elődöntőn remekül játszott, és belőtte csapata harmadik gólját - tökéletesen bombázott a jobb sarokba -, a meccs 82. percében feleslegesen szabálytalankodott. A felezővonalnál Mcmanaman elvitte mellette a labdát, ő pedig utánarúgott. Mivel ez volt a sorozatban a második sárgája, így a döntőt kénytelen kihagyni. Nem véletlenül hagyta el tapsolva és könnyek között a pályát.

Nedved: Elúszott életem első BL-döntője

Az Eurosportnak nyilatkozva kifejtette: annyira boldogtalan lett, hogy legszívesebben meghalna. "Hihetetlenül örülök a csapat sikerének, de Manchesterben nem lehetek velük a pályán, és ehhez nem szoktam hozzá az utóbbi időben" - magyarázta a térdsérüléssel bajlódó játékos.

"Nagy butaságot csináltam, életem első BL-döntője így elúszott. Nem maradt más, minthogy a felkészülés közben, majd Manchesterben a lelátóról a győzelembe hajszoljam társaimat".

"Nem gondoltam az Aranylabdára"

Nedved egyébként a '99-es utolsó KEK-döntőben sorsdöntő gólt szerzett, a Mallorca ellen ugyanis az ő találata hozta meg sikert. Idén számos szakember az olasz bajnok és BL-döntős Juventus irányítóját jelölte meg elsőszámú Aranylabda-várományosként. "Amikor felvillant a sárga lap, nem gondoltam az Aranylabdára, csak az járt az eszemben, hogy jussunk tovább" - mondta utóbb a cseh középpályás.

Lippi: Nedvednek fogjuk ajánlani a diadalt

A csapat szakvezetője, Marcello Lippi is sajnálta játékosát. "Ha nyerünk két hét múlva, akkor Nedvednek fogjuk ajánlani a diadalt. Kár, hogy egy ilyen önzetlen és a BL-ben kimagaslóan teljesítő játékos nem tarthat velünk a legfontosabb találkozóra" - értékelt.

Csattanós válasz az olasz bajnokság kritizálóinak

További mondandójában kitért arra is, hogy az olasz futball visszaszerezte magának a számára kijáró tiszteletet. "A BL-ben induló négy Serie A-s gárdából mindegyik továbbjutott az első csoportkörből, ráadásul három egészen a legjobb négyig menetelt, kettő pedig a döntőbe jutott. Azt hiszem, ez elég csattanós válasz azoknak, akik kritizálják a bajnokságunkat" - mondta.

Szerinte csapata nem elsősorban a visszavágón aratott 3-1-es sikerrel harcolta ki a továbbjutást, hanem még az első mérkőzésen, amikor csak 2-1-es vereséget szenvedett a madridiak otthonában, a Santiago Bernabeu-stadionban.

A Juventus jó védekezése hozta meg a sikert

"Nagyszerűen védekeztünk mindkét találkozón. A világ legjobb játékosállományával rendelkező klub 180 perc alatt mindössze három gólt tudott szerezni ellenünk. Csak gratulálni tudok a csapatomnak" - lelkendezett, de nem kívánt esélylatolgatásba bocsátkozni a döntőt illetően.

A Real Madrid játékosai, valamint Vicente del Bosque vezetőedző érthetően csalódottan nyilatkoztak, s több okot is említettek, amelyek a kudarchoz vezettek. "Sokan a védelmet okolják majd a vereségért, de szerintem az egész csapat kapott ki. Hiába harcoltunk és küzdöttünk, ez most kevés bizonyult" - panaszkodott az edző.

Ronaldo a gyenge védelmet és a kihagyott tizenegyest okolja

Ronaldo, aki ezúttal kisebb sérülése miatt csak csereként kapott lehetőséget úgy véli, ha Figo nem hibázza el a büntetőt, akkor továbbjuthattak volna.

A brazil klasszis azt is hozzátette, hogy a védelem a leggyengébb pontja a Real Madridnak, s ezen a mérkőzésen ez be is bizonyosodott. További problémaként említette a sok sérüléssel bajlódó klasszist, Raúl, Figo, Zidane és ő maga sem volt teljesen egészséges.