Albin
0 °C
10 °C

Bundát leplezett le Bicskei Bertalan

2003.05.15. 20:13
Rendőrségi feljelentést tett a Videoton- Honvéd szerdai meccse után a Magyar Labdarúgó Liga, mert a Videoton játékosait az eredmény befolyásolására próbálták rávenni a szerdai mérkőzés előtt. A liga azután dönt az esetleges szankciókról, hogy lezárult az üggyel kapcsolatos rendőrségi nyomozás.
Sürgősségi eljárással vizsgálat indul a szerdai Videoton FCF - Kispest-Honvéd NB I-es labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban, miután a házigazda klub játékosai jelezték: a meccs előtt a rivális csapat futballistái telefonon az eredmény (a vendégek számára kedvező) befolyásolására kérték őket - tájékoztatta az MTI-t Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga igazgatója.

A székesfehérvári vezetők - miután Bicskei Bertalan edző értesítette őket a történtekről - még a kezdés előtt hivatalosan jelezték az MLL-nek a bundázási kísérletet, a lefújás után pedig feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon. Az MLL irányítói kérték az országos és a Fejér megyei hatóságot, hogy a lehető leghamarabb folytassa le a nyomozást, hiszen a liga csak vizsgálat eredményének ismeretében hozhatja meg az esetleges szankciókat.

A kiesés ellen küzdő Kispest-Honvéd jelenleg a 10. a tabellán, és pozíciója megőrzéséhez rendkívül fontos volt a szerdai három pont, amelyet végül megszerzett, hiszen a találkozót 2-1-re megnyerte. A házigazdák számára tulajdonképpen nem volt tétje az összecsapásnak, 8. helyük nem forog veszélyben, s az előttük álló Zalaegerszegi TE-t is csak bravúrral érhetik utol.

Cáfol a Kispest

Kovács Attila, a bundázással megvádolt Kispest-Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonos menedzsere szerint együttese tiszta körülmények között győzött szerdán a Videoton otthonában. Mélységesen elítélek minden olyan cselekedetet, ami befolyásolhatná egy mérkőzés végeredményét - mondta az MTI-nek. - Amennyiben mégis bebizonyosodik, hogy a Kispest-Honvéd részéről valaki bárkit is megkeresett volna a mérkőzés előtt, én leszek az első, aki a lehető legsúlyosabb szankciót fogom vele szemben alkalmazni.

Kovács Attila úgy véli, az ilyen vád nem csak a futballistákra, hanem a klub valamennyi vezetőjére, szimpatizánsára rossz fényt vet. A botrány azután robbant ki, hogy a Videoton játékosai jelezték: a meccs előtt a rivális csapat futballistái telefonon az eredmény - a vendégek számára kedvező - befolyásolására kérték őket.

December elején ugyancsak a Videoton és a Kispest (valamint a Békéscsaba és a Sopron) játékosai keverdetek bundagyanúba, a meglepő eredményeket hozó bajnoki mérkőzéseik, illetve az ezekre szlovák és osztrák fogadóirodákban kötött, feltűnően nagy összegű fogadások miatt