Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Még nem indult nyomozás a bundaügyben

2003.05.19. 17:09
Adatokat gyűjt a székesfehérvári rendőrkapítányság a Videoton-Kispest meccsel kapcsolatban kirobbant bundagyanú kivizsgálásához. Nyomozás még nem indult, az előzetes vizsgálat akár hatvan napig is elhúzódhat.
A székesfehérvári rendőrkapitányság - a csütörtökön elrendelt feljelentés-kiegészítésnek megfelelően - az adatgyűjtés szakaszában jár a szerdai Videoton - Kispest-Honvéd NB I-es labdarúgó-mérkőzés után kirobbant bundaüggyel kapcsolatban - nyilatkozta az MTI-nek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes hozzátette: a hatóságnak a feljelentés megtételétől számítva 15 nap áll rendelkezésére a vizsgálódásra, de ez az időszak szükség esetén újabb 15, majd további 30 nappal meghosszabbítható.

A rendőrség az adatgyűjtés és a körülmények feltárása után dönt arról, hogy nyomozást indít-e az ügyben. R. Szabó Ágnes korábban azt mondta: a feljelentés tartalmát nem ismeri, de annyit tud, hogy az abban foglaltak nem voltak elegendőek sem a bűncselekmény alapos gyanújának megállapításához, sem annak kizárásához.

Pénteken a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága - miután meghallgatta Pomper Tibort és Tóth Norbertet, a Videoton futballistáit - azonnali hatállyal felfüggesztette Hamar István játékjogát, és a büntetőeljárás befejezését követően határoz a Kispest-Honvéd játékosa elleni esetleges szankciókról.

A liga azért rendelte be a két játékost, mert a Videoton játékosai a szerdai 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult Videoton - Kispest-Honvéd alsóházi mérkőzés előtt jelezték, hogy az eredmény befolyásolására kérték őket.