Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kahn: El akarok menni a Bayernből

2003.05.22. 12:16
Oliver Kahn szeretne elszerződni jelenlegi együtteséből a német Bayern Münchenből. A világbajnoki ezüstérmes új kihívásokra vágyik, amire akár a Manchester United, az Arsenal vagy a Barcelona színeiben is lehet esélye.
Annak ellenére, hogy Ottmar Hitzfeld vezetőedző és Uli Hoennes menedzser kategorikusan kijelentették "Oliver Kahn a világ összes pénzéért" sem eladó, a tavaly az év kapusának és a vb legjobb játékjosának választott csapatkapitány kitart távozási szándéka mellett, és erről tárgyalni akar a müncheni labdarúgócsapat vezetőivel.

"Már többször elmondtam az indokaimat a vezetőknek. De ha kell, megismétlem: új kihívásokkal akarok megküzdeni" - nyilatkozott a 33 éves Kahn, aki egyértelműen fogalmazott: "Remélem sikerül minél előbb megoldást találnunk!"

Még egy ok
A kapus távozási szándékában minden bizonnyal szerepet játszik az elmúlt hónapokban zaklatottá vált családi élete is. Előbb elhagyta feleségét egy táncosnőért, majd kibékültek. Valószínűleg a környezetváltás házasságának is új erőt adna.

A világklasszis úgy érzi, jó formában van, s a Bayern is nagyszerű klub, de eljött a váltás ideje. "Sikerekben gazdag kilenc szezont töltöttem az együttesnél, s ezért sem lenne szerencsés, ha nem hallgatnák meg a kívánságomat" - próbált nyomást gyakorolni a vezetőkre Kahn.

A kapust szívesen alkalmazná a Manchester United, az Arsenal és az FC Barcelona is, vagyis várhatóan a következő években is az európai elittben láthatjuk. A Kalsruhe színeiben befutott, és 1994-től a Bayernben védő Kahn Münchenben évi 7,65 millió eurót (1,87 milliárd forintot) keres.