Valér
2 °C
8 °C

Király a Bundesliga rossz kapusai között

2003.05.26. 13:56
Kapcsolódó cikkek (1)
A tavalyi 4. hely után idén csak 16. lett Király Gábor a Bundesliga kapusai között a Kicker című szaklap év végi ranglistáján. A Hertha magyar játékosa még így is a 4. legjobb külföldi. Klubtársa, Dárdai állandósította helyét, a tavalyi osztályzatával csaknem azonos (két századdal jobb) értékelését kapott. Lisztes azonban több mint négy tizedet rontott, és csak 120.
Nem kezdődött sikeresen a magyar játékosok Bundesliga idénye, hiszen Sebőkre három forduló után nem tartottak igényt, Miriutának pedig a téli szünetben kellett távoznia a Cottbustól.

Király minősíthetetlen teljesítményt nyújtott a Bayern ellen

A folytatás sem sikerült túlságosan fényesre. A 18. forduló után még második Bremen tavasszal rettenetes szériába futott bele, Lisztes Krisztián többször kikerült a kezdőcsapatból, és a szaksajtó értékelésén is észrevehető volt a zöld-fehérek mélyrepülése. Lisztes végül 3,65-ös átlaggal a 120. helyen fejezte be a szezont, ami a tavalyi 3,21-hez képest jelentős visszaesés (a Kicker 1-6-ig osztályoz, úgy, hogy az 1-es a legjobb). Még ennél is feltűnőbb, hogy a középpályás nem talált a kapuba (tavaly ötször volt eredményes).

A Hertha két magyarja közül a kapus Király Gábor is rontott korábbi pozícióján. Idén 3,18-ra méltatták teljesítményét, tavaly 2,88-ra. A háromtizedes romlás elsősorban a Wolfsburg ellen kapott ötös osztályzat, és a Bayerntől bekapott hat gólt követő 5,5-ös érdemjegy következménye.

Három külföldi végzett a magyar válogatott kapus előtt

Király a kapusok rangsorában a negyedikről a tizenhatodikra zuhant. Igaz ehhez az is kellett, hogy a többiek osztályzatai javuljanak, a magyar kapus tavalyi átlaga most a tizedik helyre lett volna elég. Az összes játékos tekintetében még így is a 23. helyet csípte el, ami azért elég sokat elárul Bundesligáról. Három külföldi előzte meg, Sagnol (8.), Soldo (20.) és Lucio (22.) A Bundesliga legjobb játékosa a Bochum kapusa, van Duijnhoven lett, az első hét helyre kizárólag kapusok kerültek.

Dárdai egyenletes produkciója

Dárdai idén négy gólt lőtt, a Bayern elleni meccset leszámítva - akkor ötösre minősítették - jó osztályzatokat kapott, így két századot javított a tavalyi értékelésén, és összesítésben a múlt évihez képest egy helyet előrelépve 89. lett.

Lőw mögé klasszisok szorultak

Lőw Zsolt, a kieső Cottbus középpályása a 201. helyen zárt, teljesítményének értékét csupán az növeli, hogy a Leverkusen két sztárja, Berbatov és Neuville is mögé került.