Kornélia
1 °C
14 °C

Brazília legnagyobb sztárjai nélkül indul a Konföderációs Kupán

2003.05.28. 14:53
Parreira a fárasztó idény után eltekint a fáradt Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Cafú és Gilberto Silva szerepeltetésétől is.
Carlos Alberto Parreira, a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 11 légióst, akire számít a június 18-án kezdődő franciaországi Konföderációs Kupán. A meghívottak közül hiányoznak a legnagyobb sztárok, így Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos, Cafú és Gilberto Silva is.

"Eltekintek azoknak a játékosoknak a szerepeltetésétől, akiknek pihenőre van szükségük. Az előttünk álló tornánál sokkal fontosabb az ősszel rajtoló vb-selejtező sorozat, s azt szeretném, ha akkor mindenki feltöltődve állna a csapat rendelkezésére" - mondta a szakvezető.

A válogatási elvnek némileg ellentmondva a tavalyi, koreai-japán közös rendezésű vb-n aranyérmes együttes tagjai közül ugyanakkor ott van a keretben Roque Junior és Lucio, valamint Ronaldinho. Parreira a jövő héten hozza nyilvánosságra a hazai bajnokságban szereplő kerettagok névsorát. A brazilok a június 11-én sorra kerülő, Nigéria elleni idegenbeli találkozóval "melegítenek" a KK-ra.

A június 29-ig tartó Konföderációs Kupán a címvédő hazai válogatott Japánnal, Kolumbiával és Új-Zélanddal találkozik a csoportküzdelmek során, míg a másik ágon Brazília, az Egyesült Államok, Kamerun és Törökország játszik a továbbjutásért.