Zoltán
-4 °C
9 °C

2006-ig csak a VIASAT-on lesz BL-meccs

2003.05.29. 12:42
Szerdán egyszerre két csatornán is láthatták a futballrajongók, hogyan szerezte meg a Milan történelme hatodik BL-győzelmét. Jövőre azonban már csak egyetlen adón, a kevésbé elterjedt VIASAT-on lesznek követhetőek a legrangosabb európai kupa meccsei.
Az MTG AB nemzetközi médiacsoport a 2003-as döntő után egy nappal hozta nyilvánosságra, hogy aláírta a szerződést az UEFA Bajnokok Ligájának magyarországi kizárólagos közvetítési jogára vonatkozóan.

A szerződés értelmében a jogok 2003 szeptemberétől 2006 júniusáig illetik meg Magyarországon a VIASAT3 televíziót. A VIASAT3 minden mérkőzéshéten két élő mérkőzést közvetít, kettőt pedig felvételről sugároz. A csatornánál bíznak benne, hogy a Bajnokok Ligája nagy nézettségnövekedést eredményez majd Magyarország "harmadik kereskedelmi csatornájnak" .

Elbukta az MTV

A követítési jogokat eddig az MTV birtokolta, és azokat részben tovább adta a Sport1-nek. Az állami televízió ezúttal is pályázott, de már korábban kiszivárgott, hogy az UEFA az MTG AB ajánlatát fogadta el. "A pályázat feltétele volt, hogy a meccseket közvetítő csatorna földi terjesztésű, és országos lefedettségű legyen, amelyeknek úgy tudom a VIASAT 3 nem felel meg" - nyilatkozta az Indexnek még az év eléjén még Vitray Tamás, az MTV sportosztályának vezetője.

Az UEFA mindezek ellenére a jelenleg 1,8 millió háztartásban fogható csatornának adta a közvetítési jogokat. "A VIASAT platformnak Skandinávia három országában egyedülálló nézettsége van, és gyorsan növekszik a Kelet-Európai országokban is. Az UEFA Bajnokok Ligája, Európa első számú futballbajnoksága és az MTG kezdetek óta kiváló viszonyt ápol az UEFA-val. Nagyon örülünk, hogy a jogot most Magyarországra is kiterjeszthettük. A legutóbbi bajnokság rekordnézettséget hozott a VIASAT-on, ami jelzi a minőségi sport iránti hatalmas igényt. Mindez most csak folytatódni fog" - nyilatkozta Hans-Holger Albrecht, az MTG elnöke.

New Yorkban is jegyzik

A VIASAT3 az MTG, Modern Times Group média csoport tagja, amely a világ egyik legdinamikusabban növekvő média vállalkozása, jegyzik a New York-i Nasdaq-on és a Stockholmi tőzsdén. Az MTG 22 országban van jelen, és 17 televíziós csatornát működtet hét országban.