Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Tököli lemondta a válogatottságot

2003.05.31. 21:36
Az Üllői úti verekedésben megtámadt Tököli Attila lemondta a válogatott két júniusi selejtezőjét. Gellei szövetségi kapitány sajnálja, de megérti.
A pénteken történt Üllői úti botrány miatt Tököli Attila, a Ferencváros csatára - aki a lefújás után maga is áldozata volt a szurkolók támadásának - jelezte Gellei Imre szövetségi kapitánynak, hogy nem tud a magyar labdarúgó-válogatott rendelkezésére állni a rövidesen következő két Európa-bajnoki selejtezőn (június 7., Lettország itthon, június 11., San Marino idegenben).

"Nem vagyok olyan idegállapotban"

"Elmondtam a kapitánynak: jelenleg nem vagyok olyan idegállapotban, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, s nem tudnék lelkileg ráhangolódni a mérkőzésekre" - nyilatkozott az FTC honlapján a támadó.

Gellei maga is jelen volt az Üllői úti találkozón, és bár a befejezés előtt hazaindult a pályáról, később értesült a botrányos jelenetekről, és megdöbbenéssel fogadta a híreket. "Elfogadtam a döntést, és megértem Tököli Attila helyzetét" - mondta a szövetség hivatalos honlapján a szakember. "Bár szerettem volna, ha velünk készül, a jelenleg nincsenek elfogadható érveim arra, hogy meggyőzzem" - mondta Gellei.

Tököli helyett a biztonsági tartalékok közül Tokody Tibor (Újpest FC) került be az Eb-selejtezőkre készülő keretbe, amely hétfőn délután találkozik a Puskás Ferenc-stadionban.