Emma
-2 °C
6 °C

Tököli elhagyja a Fradit

2003.06.02. 17:39
Tököli Attila, a Ferencváros idei házi gólkirálya, a megvadult Fradisták pénteki támadása miatt elhagyja a zöld-fehér klubot - jelentette be a játékos, az FTC hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. Tököli nem kíván másik magyar csapatba szerződni, és amennyiben lehetősége nyílik rá külföldön folytatja pályafutását.
Hiába szerzett az idényben a Ferencváros színeiben 26 gólt Tököli Attila, a pénteki Debrecen elleni bajnoki találkozó után a szurkolók súlyosan bántalmazták a válogatott támadót. A Dunaferrtől érkezett csatár a legeredményesebb játékosa volt a zöld-fehéreknek és a bajnoki ezüstérem mellett a Magyar Kupa-győzelemben is jelentős szerepet vállalt.

Tököli: rengeteg szeretetet kaptam

"Abban az egy évben, amióta a Ferencvárosba szerződtem, rengeteg szeretetet kaptam a játékostársaimtól, a csapat vezetőitől és a szurkolóktól is országszerte. Régebben ezt el sem tudtam volna képzelni, így ha fájó szívvel is, de érvényes szerződésem ellenérte távozom a Ferencvárosból" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Tököli.

"50-100 ember miatt hagyom el a klubot, de bízom benne, hogy ha rendeződnek a dolgok, egyszer még magamra ölthetem a Ferencváros mezét. A pénteken történtek annyira megviseltek, hogy szeretnék külföldre szerződni, ugyanis jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy magyar csapatban szerepeljek "- folytatta a támadó

Vagy külföld, vagy. . .?

"Az elmúlt években több külföldi ajánnlatom volt, remélem nem felejtettek el. Négy napja el sem tudtam volna képzelni hogy elmenjek a Fradiból, most azonban úgy látom, nincs maradásom. Ha lesz külföldi ajánlatom, akkor oda igazolok, ha nem, akkor nem tudom, mi lesz - zárta mondandóját a szemmel láthatóan megtört játékos.

Újságírói kérdésre válaszolva a válogatott támadó elmondta, hogy az elmúlt napokban rengeteg üzenetet kapott, miszerint bántalmazóit ne azonosítsa a Fradi-szurkolókkal, de úgy érzi, ha személyesen kérnének bocsánatot tőle, akkor se változtatná meg döntését. Mint elmondta mindennél fontosabbnak tartja a családja és a szerettei biztonságát, és nem tud úgy játszani, hogy mindig az járjon a fejében, ha kihagy egy helyzetet, bánthatják.

Drága rendőrök
Szeiler József, a Fradi ügyvezetője elmondta, többek között a rendőrség túlzott anyagi ígényei miatt nincsenek rendőrök a stadionon belül. Míg tavaly egy csomagban kapták meg bizonyos meccsszámra a rendőri biztosítást, addigra idén annyit kértek, amennyit nem tudott a klub kifizetni. Amíg a zöld-fehérek mindössze három órára szeretnének rendőri felügyeletet egy meccsnapon, addig a rendőrség legkevesebb 100 főt ad, minimum 5 órára, fejenként 3500 forintért.

Szeiler József, a Fradi ügyvezetője elmondta: megérti a csatár döntését, és a zöld-fehérek mindenben támogatják is Tökölit. Abban pedig ők is bíznak, hogy egyszer még visszatér az Üllői útra, ezért az 55-ös mezt visszavonultatják a számára.

Szeiler a pénteken történtekkel kapcsolatban elmondta még: Mindenképpen ünneplést akartak, hiszen a bajnoki ezüstérem és a kupagyőzelem erre jó alapot szolgált volna. Nem csak a futballistákat, de az utánpótláscsapatot és a klub más, sikeres sportolóit is szerették volna köszönteni.

Fradi a bajnok = lila majom
Az ügyvezető arra a kérdésre, miszerint nem kezdték-e el korán ünnepelni a csapatot - hiszen már a találkozó előtt egy repülő körözött a stadion felett: Az FTC a bajnok - úgy válaszolt, hogy a kezdeményezés egy szurkolói csoporté, mégpedig ugyanazoké, amely az Újpest elleni márciusi találkozón a hatalmas lila majmot is felállította.

Szintén újságírói érdeklődésre válaszolva elmondták, hogy nem érzik úgy, hogy több esetben is a játékosok provokatív viselkedése sarkalta túlzott agresszivitásra a szurkolókat, hiszen - bár ez sosem került nyilvánosságra és részletekbe most sem mentek bele -egyes játékosok többször is fizettek komoly büntetéseket sportszerűtlen viselkedésük miatt.

Mint azt megtudtuk, később vizsgálják meg, kik a felelősök a pénteken történtekért, az azonban aggodalomra adhat okot, hogy több szponzor is rosszalló jelzéseket juttatott el a klub felé.