Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Hipós Feri szerint durvább is lehetett volna

2003.06.03. 17:43
Karsai Ferenc (azaz "Hipós Feri"), a Fradi-tábor régi vezéralakja, és a Ferencváros belső biztonsági vezetője szerint súlyosabb következményekkel is járhatott volna az FTC-Debrecen labdarúgó-mérkőzés után kitört szurkolói rendbontás.
"Amikor láttam a megvadult drukkereket, sokkal rosszabbra számítottam" - mondta Karsai 'Hipós' Feri, régi vezérfradista és a klub belső biztonsági szolgálatának vezetője az MTI-nek. "Ekkora támadást ugyanis képtelenség volt meggátolni, bár a rendezői gárda mindent megtett. Utólag úgy látom, hogy nem szabadott volna a szurkolókat beengedni a pályára".

A rendőrség sem segített volna

A vezérdrukker szerint a rendőrség csak rontott volna a helyzeten. "Annyira megvadult a tömeg, hogy a rendőrség megjelenése csak olaj lett volna a tűzre. Ráadásul a rendőrök nem tudtak volna szelektálni, oszlatni kezdték volna az embereket, pedig sok szurkoló valóban csak azért futott be a pályára, hogy valamilyen ereklyét, mezt, vagy akár egy lábszárvédőt szerezzen a játékosoktól" - mondta a biztonsági vezető.

Hipós szerint nem állja meg a helyét az a bírálat, amely szerint nem szerencsés, ha a szurkolók közül kerülnek ki a rendezők, biztonsági emberek. "Hat-hét éve látom el ezt a feladatot idegenbeli mérkőzéseken, az Üllői úton pedig két éve. Amikor az In-Kal biztosította a Fradi-pályán a rendet, az akkori főnök, Lasz György többször is megkért, hogy segítsek. Tóth Csabával, aki szintén belső biztonsági vezető, mindent megtettünk ezúttal is, hogy lecsillapítsuk a szurkolókat. Mi általában jobban szót tudunk érteni a drukkerekkel, tekintélyünk is van előttük, talán ennek is köszönhető, hogy pénteken aránylag hamar lecsillapodtak a kedélyek. A rendőrség is tolerálta a helyzetet, amikor bevonult, csak biztosította a rendezők munkáját" - magyarázta a főszurkoló.