Emma
-2 °C
6 °C

Beckham egyre közelebb a Barcelonához

2003.06.04. 12:41
Megy a Real Madridba. Marad Manchesterben. Megy a Barcelonába. Marad Manchesterben. Megy a Barcelonába. Jelenleg itt tart a David Beckham átigazolása körül kitört nagy nyári népi hisztéria.
A Barcelona vezérkara még április közepén, a Juventus elleni vereség és a BL-kiesés után mondott le. A júniusi elnökválasztásig ideiglenes tanács áll a katalán klub élén. Addig a jelöltek naponta dobják be a csapathoz szerződtetni kívánt nagy neveket, hogy szavazatokat gyűjtsenek (a spanyol kluboknál a tagságival rendelkező szurkolók választanak elnököt). Mindkét jelölt aduásza David Beckham, de eddig ezt senki sem vette túl komolyan. Most azonban felgyorsulhatnak az események.

Angol és spanyol lapértesülések szerint ugyanis a Manchester United és az FC Barcelona megkezdte a tárgyalásokat a világ egyik legnépszerűbb labdarúgójáról, David Beckhamről.

"Semmit sem szeretnék erről mondani" - nyilatkozott Peter Kenyon, a szigetországi elitklubot irányító gazdasági társaság vezetője.

Az újságok úgy tudják, hogy éppen Kenyon találkozott kedden a barcelonai elnökjelölt, Joan Laporta képviselőjével. Sandro Rosell állítólag megerősítette, hogy a katalánok hajlandóak lennének kifizetni azt a 30 millió fontot (nagyjából 42 millió eurót, azaz 10,7 milliárd forintot), amit a Manchester United Beckham áraként megjelölt. Kenyon még május elején is úgy fogalmazott, hogy a válogatott kapitánya csak 50 millió euróért (körülbelül 12.25 milliárd forint) hagyhatja el a klubot.

Felmerülhet egy olyan csereszerződés is, amelynek keretében a Barcelona készpénzt és Patrick Kluivert játékjogát adná Beckhamért. Ezt a lehetőséget valószínűsíti a Barcelona nehéz pénzügyi helyzete: a bajnokság végére a katalán klub vesztesége valószínűleg eléri az 55 millió eurót (13,5 milliárd forintot).

A Manchesterrel képviselőjén keresztül tárgyaló Laporta az egyik legnagyobb esélyese a június 15-ére kiírt elnökválasztásnak. A jelölt már többször hangsúlyozta: ha bizalmat kap, akkor a Nou Campba csábítja az angol középpályást. A világ legjobban kereső labdarúgója azonban az elmúlt hetekben többször leszögezte, hogy nem akar távozni jelenlegi csapatától.