Katalin
-2 °C
3 °C

Őrizetben Szentes támadója

2003.06.04. 15:07
A rendőrség három újabb szurkolót vett őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tevékenyen résztvettek a pénteki Fradi-Debrecen mérkőzés után kitört tömegverekedésben. Az előállított fradisták között van az a férfi is, aki a rendőrség gyanúja szerint hátba rúgta Szentes Lázárt, a Debrecen vezetőedzőjét.
Már három garázda fradistát vettek őrizetbe a sajtóban megjelent felvételek és videók alapján akiket a rendőrség alaposan gyanúsít azzal, hogy résztvettek a péntek esti Ferencváros-Debrecen mérkőzés után kirobbant tömegverekedésben - értesült a HavariaPress.

Az ügy felderítésére alakult különleges rendőri csoport folyamatosan ellenőrzi az elektronikus sajtó, valamint a hírügynökségek által készített film-, és képanyagokat. Ennek eredményeként szerdán már három garázdát sikerült őrizetbe venniük.

Az előállított szurkolók között van az a férfi is, akit a Szentes Lázár, a DVSC vezető edzője elleni orvtámadással gyanúsítanak. A szerdán őrizetbe vett férfiakkal együtt már kilenc személy ellen indult rendőri eljárás, különböző bűncselekmények gyanúja miatt. A rendőrség továbbra is kéri, hogy jelentkezzen az ismert rendőrségi telefonszámokon az, aki érdemi információval rendelkezik a stadionban és a környéken történt rendzavarásról.

Lasz György: dilettánsok védték a Fradi-pályát
Ifj Lasz György, a Ferencvárosnál 2002-ig nyolc éven át a biztonsági feladatokat - ugyancsak kétséges eredménnyel - ellátó In-Kal Secutity Kft. vezetője szerint a múlt pénteki Üllői úti botrányt komoly mulasztás előzte meg az FTC-Debrecen meccset biztosító cég részéről, amelynek emberei dilettáns módon viselkedtek.

Ifj. Lasz György kedden az MTI-nek nyilatkozva mindenek előtt azt rótta fel hibájául az Üllői úton szolgálatot teljesítő Preventív Securitynek, hogy nem készített tervváltozatot arra az esetre, ha nem nyer a Fradi, s ezzel elveszíti a bajnokságot. Csak a bajnoki cím ünneplésére készülő tömeggel számoltak, holott ilyen esetben egy B-tervnek is lennie kell - mondta.

Megítélése szerint arra is időben fel kellett volna figyelni, hogy a ferencvárosi ultrák már 5-10 perccel a meccs vége előtt beugráltak a nézőtérről. Lasz úgy véli, a biztonsági szolgálat vezetőjének ekkor le kellett volna állíttatnia a mérkőzést, és csak akkor újra kezdeni, ha a pálya mellett állók már visszamásztak a helyükre.

Az is súlyos hiányosság, hogy a biztonságiaknál nem működött a hírhálós láncolat, nem volt náluk adó-vevő készülék, pedig meg lehetett volna gátolni a további nézők pályára jutását, ha a bajnokavatásra készült tervekkel szemben mégsem nyítják ki a menekülő kapukat.