Valér
4 °C
8 °C

Mezey György lett az Újpest edzője

2003.06.05. 14:30
Az Újpest FC szerda este megállapodott Mezey György egykori szövetségi kapitánnyal, aki a következtő idényben a szakmai igazgatói és a vezetőedzői teendőket látja el a klubnál. Munkáját - a tervek szerint - Sarlós András és Both József másodedzőként, Brockhauser István pedig kapusedzőként segíti majd.
A volt szövetségi kapitány a vezetoedzői feladatokat is ellátja, segítője az eddigi tréner, Sarlós András, valamint Both József lesz. Mezey ugyanakkor az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a szerződésében a szakmai igazgatói titulus szerepel.

"A feladatom a junior, az utánpótlás és a felnőtt csapat szakmai munkájának koordinálása lesz, természetesen ott ülök majd a kispadon is - mondta a távirati iroda érdeklődésére. Mezey egyéves szerződést ír alá.

"Természetesen beszéltünk a hosszabbítás lehetőségéről, de a magyar futballban senki sem tudja ma megmondani, mi lesz egy év múlva. Most az elöttünk álló esztendőt kell rendesen végigcsinálni. Megtiszteltetés egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klubnál dolgozni és egyben óriási feladat is. Egyrészt - nagyon helyesen - eredményeket igényelnek, a másik oldalról viszont ezt csökkentett költségvetés mellett kell elérni. A cél, hogy dobogón végezzen az Újpest - jelentette ki Mezey.

A csapat az elmúlt idényt a szlovák Molnár László vezetésével kezdte, és megnyerte a Szuper Kupát. Molnárt augusztus 30-án Szabó András váltotta, aki a Debrecentől hazai pályán elszenvedett 3-0-ás vereség után mondott le április 27-én. Utódja Sarlós András lett, vele az együttes a negyedik helyen zárta a bajnokságot.