Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

A Real és a Barcelona is bejelentette Beckham leigazolását

2003.06.06. 13:16
Miközben David Beckham az Egyesült Államokban nyaral, az FC Barcelona egyik elnökjelöltje, valamint a Real Madrid első számú vezetője is bejelentette, hogy az angol válogatott csapatkapitánya a következő szezont náluk kezdi.
Angol lapértesülések szerint Joan Laporta, a Barcelona egyik elnökjelöltje szombaton jelenti be hivatalosan David Beckhamnek, a Manchester United 28 éves világsztárjának szerződtetését, pedig egyáltalán nem biztos, hogy a június 15-i választás után ő vezeti majd a barcelonaiakat. Az angolok információt megerősítette Laporta kampányfőnöke is.

Mindenben megállapodtunk

"Rendkívül biztató tárgyalásokat folytattam Peter Kenyonnal, a manchesteriek vezetőjével David Beckham szerződtetéséről, és nagyon optimista vagyok - közölte Laporta képviselője, Sandro Rosell. - Bemutattuk a pénzügyi garanciáinkat, amikkel az angolok elégedettek voltak. Szerintem ők is megegyeztek Beckham képviselőivel, mert másként nem bátorítottak volna. Úgy vélem, mindenben megállapodtunk".

Laporta állítólag ötvenmillió fontos bankgaranciával rendelkezik, míg Beckham ára harmincmillió. Bonyolítja a történetet, hogy angol lapértesülés szerint a Manchester Unitedet irányító gazdasági társaság vezetője, Peter Kenyon már hetekkel ezelőtt megegyezett a Real Madrid elnökével, Florentino Perezzel. Beckhamért húszmilliót és egy játékost adna a világ legsikeresebb klubja.

De mit akar Beckham?

Kérdés persze, hogy a Manchester Unitedhez gyerekkora óta rendkívül szorosan kötődő David Beckham hajlandó-e Spanyolországba költözni, mert az elmúlt hetekben többször kijelentette, hogy nem akarja elhagyni a Vörös Ördögöket. Ráadásul a barcelonaiaknál legalább egy szezonra le kellene mondania a BL-szereplésről, vagyis karrierje szempontjából sem lenne előrelépés a váltás.

A Real Madridnál már számos, nála is jobb képességű világsztár (Zidane, Figo, Raúl, Ronaldo) szerepel. Vagyis Beckham ha nem is csak "egy lenne a sok közül", de biztosan nem őrizhetné meg a Manchesterben egyértelműen és egyedül kimagasló népszerűségét.