Klaudia
-4 °C
2 °C

Gyurcsány és Orbán is gratulált Gelleinek

2003.06.08. 17:23
A sérülések és eltiltások miatt erősen tartalékos válogatottnak is kötelező győznie szerdán San Marinóban - mondta Gellei Imre, az MLSZ vasárnapi sajtótájékoztatóján. A szövetségi kapitány elégedett a lettek elleni mérkőzés második félidejében mutatott játékkal, és külön kiemelte, hogy csapatának hátrányból sikerült fordítania.
Róth Antal, a felnőtt válogatotthoz hasonlóan Lettországot 3-1 arányban legyőző U-21-es válogatott szövetségi edzője, elmondta, hogy a keretben mindössze két sérült van - Bodor és Máté -, így San Marinóban minden bizonnyal a legerősebb összeállításban küldheti pályára csapatát.

Róth: Hozni kell

"Tudjuk, hogy győznünk kell, és ha komoly terveket akarunk megvalósítani, márpedig ez a célunk, akkor az ilyen mérkőzéseket hozni kell" - mondta Róth.

Dragóner és Gera a szombati találkozón megsérült, Fehér és Urbán sárga, Juhár pedig piros lapja miatt nem lehet a San Marinóba utazó "nagy" válogatott tagja. Dragóner játéka valószínűsíthető, Geráról azonban le kell mondania a szakmai vezetésnek. Az orvosi vizsgálatok alapján a szalagok bevéreztek és megnyúltak a tavasszal megsérült térdében .

Hárman "veszélyben"
A San Marino elleni találkozón három játékosunknak kell vigyáznia, nehogy sárga lapot kapjon. Dragóner, Lipcsei és Lisztes is már két-két sárga lappal rendelkezik, újabb büntetés a lettek elleni visszavágó kihagyására kényszerítheti őket.

Nagy dolog hátrányból nyerni

Gellei megtisztelőnek érezte, hogy Gyurcsány Ferenc, a GYISM első embere személyesen, Orbán Viktor volt miniszterelnök pedig telefonon gratulált.

Külön örült annak, hogy csapata vert helyzetből is fordítani tudott - erre a magyar válogatott tétmeccsen 1987-ben volt utoljára képes. Gellei (a tavalyi vb-mérkőzésekre alapozott) számításai szerint az esetek hetven százalékában azok nyertek, akik előnybe kerültek.

Dárdai: Ha nyerünk, két "vb-döntő" következik

Dárdai Pál, a válogatott frissen kinevezett csapatkapitánya annak örült a legjobban, hogy a szurkolók még vesztes helyzetben sem bántották őket. Úgy érzi, a szerdai is roppant fontos meccs lesz, és ha "odateszik magukat, akkor a győzelmet követő két selejtező (Lettország idegenben, Lengyelország itthon) számukra egy vb-, vagy BL-döntővel ér majd fel.

A magyar keret:
Kapusok: Végh Zoltán (Videoton), Vlaszák Géza (Újpest FC)

Védők: Bódog Tamás (MSV Mainz), Dragóner Attila (FTC), Korolovszky Gábor (Újpest FC), Szekeres Tamás (Debreceni VSC)

Középpályások: Böőr Zoltán (Debreceni VSC), Dárdai Pál (Hertha BSC), Füzi Ákos (MTK Hungária), Lendvai Miklós (Charleroi), Lipcsei Péter (FTC), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Lőw Zsolt (Energie Cottbus), Zavadszky Gábor (MTK Hungária)

Támadók: Gera Zoltán (Ferencváros), Kenesei Krisztián (Zalaegerszegi TE), Szabics Imre (ex-Sturm Graz), Tokody Tibor (Újpest FC)