Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Beckham puhul

2003.06.10. 16:58
Már nem tartja elképzelhetetlennek, hogy elhagyja Manchestert David Beckham. Anglia jelenleg első számú világsztárja ugyanakkor cáfolta, hogy rossz viszonyban lenne az edzőjével.
"Felkészültem arra, hogy el kell hagynom Manchestert" - mondta a Los Angeles Timesnak adott interjújában az éppen amerikában nyaraló David Beckham.

"Sohase mondtam, hogy soha"

Az angol válogatott csapatkapitánya kijelentette, hogy a United-nél marad, amíg a klubnak szüksége van rá. "Azt azonban sohasem mondtam, hogy itt fejezem be a pályafutásom. Azt sem állítottam, hogy sohasem hagyom el a Manchester Unitedet - mondta Beckham.

A világsztár kitért állítólagos konfliktusaira az edzőjével: "Bármit is mondanak, Sir Alex Fergusont apámként tisztelem. Nélküle nem lennék az a labdarúgó és ember, aki most vagyok. Nagyon bízott bennem, amikor 18 évesen bekerülhettem a csapatba". Beckham hozzátette, hogy a sajtóhíresztelések ellenére továbbra is kiváló kapcsolatot ápol a skót trénerrel.

Bejelentkezett a Milan is

A 28 éves középpályás jövőjéről naponta jelennek meg ellentmondó hírek, de a klub hozzáállása miatt valószínű a szakítás. Az Manchester United ugyanis Beckham tudta nélkül állapította meg a 30 millió fontos "kikiáltási árat", holott a játékos sokáig egyáltalán nem foglalkozott a távozás lehetőségével.

Az Barcelona június 15-i elnökválasztása előtt a jelöltek folyamatosan melegen tartják a Beckham-témát: Joan Laporta meg akarja szerezni, Lluis Bassat viszont túl drágának tartja. Hétfőn az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani mondta azt, hogy megveszik a népszerű sztárt, néhány órával később azonban Silvio Berlusconi tulajdonos cáfolta ezt.

Így könnyen befuthat a Real Madrid is, de lehet, hogy Beckham helyett a jóval olcsóbb, és hasonló képességű brazil Ronaldinho kerül a spanyol csapatba.