Sára, Márió
2 °C
6 °C

Svédország-Lengyelország 3-0

2003.06.11. 21:59
A 4. csoport másik meccsén a svédek esélyt sem hagytak a lengyeleknek, szinte megerőltetés nélkül nyertek 3-0-ra. Ez a győzelem azt jelentette, hogy a tizenegy pontos svédek a csoport élére kerültek. A mieink ugyanennyi pontot gyűjtöttek, de egy meccsel többet játszottak.
A lengyel válogatott számára volt nagyobb a tét a svédek otthonában, hiszen ha ezúttal sem szereznek pontot Dudekék, akkor elveszítik esélyüket az első hely megszerzésére, mi több: a második helyezést is csak szerencsés esetben érhetik el.

A csoport állása
1. Svédország 11 pont/5 meccs
2. Magyarország 11/6
3. Lettország 10/5
4. Lengyelország 7/5
5. San Marino 0/7.
Ennek ellenére igen rosszul kezdték a meccset, mert a skandinávok elsöprő iramát képtelenek voltak "megfogni". Az első negyedóra végén - Jönsson és Allback ziccere után - Svensson meg is szerezte a vezetést. Ljungberg visszapasszát lendületből lőtte tizenötről a kapuba a Southampton középpályása.

Ezek után a lengyelek feléledtek, két helyzetük is akadt, de mindkettő kimaradt. A félidő hajrájában aztán újabb gólt lőtt a hazai csapat. Az első gól szereposztása felcserélődött, Svensson passzát Allback értékesítette. A magyarok ellen két gólt szerző csatár higgadtan passzolt a kapuba húsz méterről a kifutó Dudek mellett.

A fordulás után a lengyelek erősítettek, de a kapu előtt gyámoltalanok voltak, a svédek pedig Svensson pontos szabadrúgásával - Dudek némiképp ludas volt a találatban - biztosították be a győzelmüket, amivel a csoport élére ugrottak.