Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lisztes szerezte a forduló gólját

2003.06.12. 10:04
Lisztes Krisztián második gólját választotta a Eurosport a szerdai Eb-selejtezők legszebb találatának. San Marino rendszeresen kihozza a magyarok máskor lappangó technikáját: a budapesti odavágó után Gera első gólja vezette a sportcsatorna top listáját.
"Lisztes jazzdobos módjára improvizál és diszkrét lábemeléssel átemeli Gasperoni kapust, éljen, gól" - írta Razzia Cattani, az Index szakkomentátora a San Marino - Magyarország Eb-selejtező közvetítésében. A magyar válogatott középpályása a meccs nyolcvanadik percében emelte be a labdát, miután a kapujából kifutó Gasperoni felett látványos "rálépős" csellel rázott le két san marinói védőt, majd elhúzott egy harmadik mellett.

Bár a szerdai Eb-selejtezőkön többen is gyönyörű gólt lőttek (a török Nihat például tizennyolcról vágott kapufás gólt Macedóniának, de kifejezetten látványos találat volt Totti és és Del Piero gólja is), a Eurosport mégis a magyar válogatott ötödik gólját választotta a forduló legszebb jelenetének.

Lisztes egyébként gyenge szezont zárt a Werder Bremenben, a Bundesligában idén egyetlen gólt sem szerzett. A magyar válogatottban - ahol a korábbi években gyengébben játszott, mint klubjában - azonban kiválló teljesítményt nyújtott: San Marinóban két gólja mellett egy gólpaszt is adott, korábban pedig betalált Svédországnak és Luxemburgnak is.