Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Szabicsot leigazolta a Stuttgart

2003.06.12. 17:23
A válogatottban három meccsen öt gólt szerző Szabics Imre a Bundesliga ezüstérmes csapatánál, a Stuttgartnál folytatja pályafutását. A magyar csatár hároméves szerződést írt alá a Bajnokok Ligájában szereplő együttessel.

Szabics Imre januárban jelentette be a Sturm Graz vezetőinek, hogy a nyáron lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani. Hosszas találgatás után kiderült, hogy a Nürnbergben folytatja, az akkori vezetőedző, a világbajnok Klaus Augenthaler kifejezett kérésére. A Nürnberg azonban kiesett az első osztályból (Augenthaler azóta a Leverkusen szakvezetője lett), és Szabics szerződése viszont - a megállapodás egy külön rögzített pontja alapján - csak az élvonalra vonatkozott volna.

Ezek után hírbe hozták francia csapatokkal is, de csütörtökön nyilvánosságot látott a hír, hogy a Stuttgart igazolta le. Lisztes Krisztián egykori csapatának mindenképpen szüksége van csatárokra, mert a román Ganeát és Kurányit el kívánják adni a nyári átigazolási szezonban.

A klub csütörtökön közölte, hogy három évre szóló megállapodást kötött a 22 éves játékossal. Szabics eddig 3 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, ezeken 5 gólt szerzett, a legutóbbit a szerdai, San Marino elleni Eb-selejtezőn.

"Nagyon örülök, hogy létrejött a megállapodás, Felix Magath vezetőedző és a klub a tárgyalások kezdete óta nagyon szimpatikus volt. Remélem sikeresek szereplünk a Bajnokok Ligájában" - mondta a válogatott támadó, aki a sváb klub 19-es számú mezét kapta meg.