Valér
4 °C
8 °C

Egy évre tiltották el a bundázó Hamart

2003.06.13. 20:16
A Kispest egykori válogatott játékosát, Hamar Istvánt vétkesnek találták a Magyar Labdarúgó Liga a május 15-én kirobbant bundaügyben. A Liga szerint "jogellenesen akarta befolyásolni" a Videoton elleni mecsc eredményét, ezért egy évig nem léphet pályára. A megkeresett fehérvári játékosok félrevezetés miatt kaptak eltiltást.
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága egy évre, 2004. május 15-ig a sportággal kapcsolatos mindenfajta tevékenységtől eltiltotta Hamar Istvánt, a Kispest-Honvéd labdarúgóját a Videoton elleni, május 14-i bajnoki mérkőzés eredményének "jogellenes befolyásolása" vétsége miatt.

A botrány azután robbant ki, hogy a Videoton futballistái még a 2-1-es kispesti sikerrel zárult bajnoki előtt jelezték, hogy telefonon az eredmény befolyásolására kérték őket.

A Liga a meglévő hangfelvételek birtokában hozta meg a döntést. Hamar védekezését, miszerint a felhívott Pompertől csak volt csapattársa telefonszámát szerette volna megtudni, Tóth Norberttől pedig csak kölcsönadott CD-jét szerette volna visszakérni, nem fogadta el.

Az ügyben érintett székesfehérvári játékosok közül ugyanakkor félrevezetés miatt Pomper Tibort 2004. február 20-ig, Tóth Norbertet idén augusztus 20-ig, Némedi Norbertet pedig július 20-ig tiltották el.

Hamar bejelentette: fellebbez a döntés ellen. "Kíváncsi vagyok az indoklására, hogy miért is büntettek meg" - mondta a 32 éves csatár. "Akár a Nemzetközi Sportdöntőbíróságig is elmegyek, hogy bebizonyítsam ártatlanságomat." Hamar szerint a döntés a pályafutását sodorta veszélybe, s ezért mindent megtesz, hogy tisztázza magát.

A május 30-i, Siófok-Győr bajnoki mérkőzést követően kirobbant verekedés miatt a rendező klubot 800 000 forint pénzbüntetéssel, valamint egy mérkőzésre szóló pályabetiltással sújtotta a fegyelmi bizottság, ugyanakkor Sallói Istvánt, a klub ügyvezető igazgatóját felmentette.