Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Del Bosque úgy érzi, mennie kell a Real éléről

2003.06.14. 16:54
A Bajnokok Ligája elődöntőben elbukó Real Madrid edzője, Vicente del Bosque szívesen maradna a királyi csapatnál, úgy érzi nem ő irányítja a jövőben a csapatot.
Bár labdarúgói is kiálltak mellette, mégsem bízik szerződésének meghosszabbításában Vicente del Bosque, a Real Madrid vezetőedzője. "Az az érzésem, hogy nem maradok. Szívesen folytatnám itt a munkát, de ha a vezetőség eddig nem próbált marasztalni, az jelent valamit" - mondta az 52 éves mester a Cope rádióadónak.

A Juventus elleni kiesés után kezdődtek a találgatások

Del Bosque három és fél éves tevékenysége során az együttes kétszer Bajnokok Ligáját, egyszer-egyszer pedig bajnokságot, Európai Szuper Kupát és Klub Világ Kupát nyert.

A tréner helye egészen a Juventus elleni BL-elődöntőig biztosnak tűnt a fővárosiaknál, ám a kiesés után azonnal megkezdődtek a menesztéséről szóló találgatások. Néhányan már tudni vélik a szakvezető utódát is, az arsenalos Arsene Wenger személyében, akivel állítólag titkos tárgyalásokat folytat a klub elnöke. Korábban Marcello Lippi neve is felmerült a poszt várományosaként, neki azonban élő szerződése van a Juvenél.

A bajnokságot sem egyszerű megnyerni

A királyi gárda idén már csak a bajnokságban diadalmaskodhat, de két fordulóval a pontvadászat vége előtt egy pont a hátránya az éllovas Real Sociedad mögött. A Real vasárnap este az Atlético Madrid, míg a baszk együttes a Celta Vigo vendége lesz.