Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kadhafi fia az olasz bajnokságban

2003.06.16. 17:40
Moamer el-Kadhafi líbiai elnök fiát teszteli júliustól az olasz bajnokság tizedik helyén végzett Perugia. Saadi Kadhafi, akinek egyébként üzleti érdekeltsége van több olasz csapatban is, ősztől akár a bajnokságban is bemutatkozhat.
Kadhafi Junior már Perugiában tartózkodik, de az edzéseket csak júliusban kezdi meg. Amennyiben a harminc éves Saadi teljesítménye meggyőzi az olasz csapat vezetőit, ősztől már a Perugia igazolt játékosa lehet.

Juventus részvényes

"Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy a Perugiával edzhetek. Az olasz bajnokság talán a legkeményebb a világon, de szeretném kipróbálni magam" - nyilatkozta a líbiai válogatott csapatkapitánya az Ansa olasz hírügynökségnek.

Saadi Kadhafi korábban is gyakran utazott Olaszországba, de eddig csak a lelátókról nézhette a mérkőzéseket. Üzleti kapcsolatba került ugyanakkor három olasz klubbal is, és megszerezte a Juventus néhány részvényét is.

A Perugiával kötött előszerződésének római aláírása után Serse Cosmi a csapat edzője kijelentette, hogy Líbia legismertebb futballistájának ugyanannyi lehetőséget fog adni, mint a csapat többi tagjának, és megjegyezte, hogy Saadi eddig "rendkívül kedvező benyomásokat" tett rá.

Politikai jelentőség

A BBC római tudósítója ugyanakkor hangsúlyozza a szerződés politikai jelentőségét is. Kadhafi ezredes ugyanis évek óta komoly erőfeszítéseket tesz, hogy javítsa az uralkodásáról kialakult lesújtó nyugati összképet, és ehhez nyújthat segítséget az Olaszországban szereplő fia.