Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ultimátum Beckhamnek

2003.06.17. 16:52
Több héten tartó tárgyalás után ultimátumot intézett a Barcelona David Beckhamnek: Anglia legismertebb sztárjának a hét végéig kell eldöntenie, elfogadja-e a katalánok ajánlatát. Ha nem, talán akkor sem marad csapat nélkül.
Barcelonában az elmúlt hét végén választották meg elnöknek Joan Laportát, aki kampányát David Beckham leigazolására építette. Megválasztása utáni első nyilatkozatában azonban már visszakozott. "soha nem ígértem, hogy Beckhamet leigazoljuk, csak annyit mondtam, hogy versenyképes ajánlatot teszünk" - mondta az új elnök.

Laporta vasárnapi választási győzelmét követő második napon ultimátumot intézett, az azóta a Brit Birodalom Tisztje címmel kitüntetett játékoshoz: Beckhamnek a hét végéig el kell döntenie, hajlandó-e Barcelonába igazolni.

A friss elnök lépése mögött valószínűleg az áll, hogy a Marca című katalán sportnapilap érdeklődésére a Manchester United vezetői úgy nyilatkoztak, hogy tíz napon belül megállapodnak a Real Madriddal is. Ez azért meglepő, mert Laportának már sikerült megegyeznie angol klub vezetőivel a 28 éves klasszis 30 millió fontos vételárában.

A nemzetközi szereplésről valószínűleg lemaradó - ősztől legjobb esetben is csak az UEFA-Kupában induló - barcelonaiak esélyeit rontja, hogy legnagyobb vetélytársuk a következő szezonban is a Bajnokok Ligájában indulhat, így az angol válogatott csapatkapitányának nyilvánvalóan nagyobb motivációt jelentene, ha Madridba szerződne.

Az angol sztár mindeközben ázsiai körúton vesz részt és szinte minden nap más állásponton van. Míg egyik nap úgy érzi, jövőjét továbbra is csak Manchesterben tudja elképzelni, másnap már nem tartja elképzelhetetlennek a váltást.