Taksony
-2 °C
3 °C

Roberto Carlos örül, a Manchester-szurkolók nem

2003.06.18. 14:41
A világ leggazdagabb csapatában a világ legjobb balhátvédje örül a világ legdrágább játékkosának. A Manchester szurkolók viszont világszerte tiltakoznak kedvencük távozása miatt.
Roberto Carlos örömmel fogadta, hogy David Beckham a Real Madridhoz szerződött, azt azonban nem szeretné, ha az angol klasszis kisajátítaná a szabadrúgások elvégzését új csapatában.

"Néhányszor azért odaengedem majd a labda mögé" - mondta a brazil világbajnok, hozzátéve: - "David csodálatos gólokat szerez pontrúgásokból, de nyilván nem ő lesz mindig a végrehajtó". A Real Madridban most már hemzsegnek az első osztályú szabadrúgás lövők: Roberto Carlos és Beckham mellett Zidane és Figo is nagyon komoly esélyekkel állhat a labda mögé.

A Manchester United - szurkolók ugyanakkor világszerte csalódottan vették tudomásul, hogy David Beckham a Real Madridban folytatja pályafutását. Sokan úgy érzik, hogy Sir Alex Ferguson vezetőedző "túl messzire ment" a világszerte népszerű középpályás elüldözésével.

"Lehet, hogy már most odaadhatnánk a Bajnokok Ligája-trófeát a Real Madridnak. Eddig is Európa egyik, ha nem a legjobb csapata volt, s mi hozzájuk engedtük az egyik legkiválóbb játékosunkat. Hogyan akarunk így versenyezni a spanyolokkal?" - írta Craig Hudson az M.U. honlapján.

Felháborodás Svédországból

"Ezt mégis miként gondolta Sir Alex? Elkergette Jaap Stamot a Lazióhoz, most pedig Becks volt soron. Ezúttal már végképp túllőtt a célon - összegezte a 35 millió eurós megállapodást Leig Östgard. - Fergie nagyszerű eredményekhez segítette a Unitedet, de most már eljött a változás ideje. Tizenhét év nagy idő, jobb lenne, ha már most elengednék őt. Addig kell cselekedni, amíg nem késő! Sok szerencsét kívánok David Beckhamnek, és bízom abban, hogy Sir Alex Ferguson befejezi a játékosok elüldözését. Jó lenne, ha a következő szezon után távozna, és a Celtic edzője, Martin O'Neill váltaná."

A rajongók egy része úgy véli, hogy a Beckhamért járó pénzzel meg lehetne erősíteni az M.U. amúgy sem gyenge keretét, Ronaldinho és Harry Kewell érkezése pedig csökkenthetné a kedvencük elvesztése miatti keserűséget.

Elmarasztalás Oroszországból

Egy oroszországi United-rajongó abban bízik, hogy a BL következő szezonjában a Manchester elégtételt vesz a Real Madridon az 1999-2000-es és a 2002-2003-as szezon vesztes negyeddöntőkért.

"Remélem, hogy Becks akkor rájön, hibázott a csapatváltásban. Hatalmas nyomás lesz rajta amikor új, hófehér egyenruhájában érkezik meg az Old Traffordra! Biztos vagyok abban, hogy nélküle is legyőzzük a Realt Madridot a Bajnokok Ligája következő szezonjában" - fogalmazta meg álmait Alekszandr Alekszejev.