Sára, Márió
2 °C
6 °C

Bizonytalanság a Fradinál

2003.06.20. 11:17
Amekkora volt az öröm két éve, akkora most a riadalom a Ferencvárosnál. Az akkor megmentőként érkező Várszagi Gábor várható távozása be nem látható következményekkel járhat az Üllői úton.
A legfontosabb szereplő Várszegi Gábor eddig nem nyilvánult meg, de a sajtóban megjelentek szerint a Fotex-vezér : jelentősen csökkenteni fogja a magyar futballban vállalt szerepét. Egyes hírek szerint a Fradiból teljesen, míg más információk szerint csak eddigi tulajdonrészének 80 százalékát értékesítve "hagyná ott" a zöld-fehéreket.

Ugyanakkor másik csapatánál, az MTK-nál lévő érdekeltségét napokon belül átruházza az előreláthatólag jövő héten bejegyzésre kerülő MTK Labdarúgó Kft-re - közölte a Magyar Hírlap. A cég csak a felnőtt csapat üzemeltetését venné át, míg Várszegi cége a továbbiakban a fiatalabb korosztályokat támogatná.

A Ferencvárosnál a hír hallatán jókora ijedelem tört ki, hiszen néhány héttel a bajnokság vége előtt a Fotex még az FTC Rt. őszi tőzsdei bevezetését tervezte, most viszont semmi konkrétumot nem tudnak a további működéssel kapcsolatban.

Mint azt Furulyás János, a Ferencváros elnöke a sportnapilapnak elmondta: a jövő hét közepére várhatóan elkészül az a szerződést módosító irat, ami mindkét fél érdekeit szem előtt tartja. A Fotex Rt. kivonulása esetén azonban nem csak a labdarúgó csapat jövője, de a Fradi Tv, az idén beindított hetilap és az internetes oldal sorsa is bizonytalanná válna.

Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója a klub honlapján kifejtette, miután egyik fél részéről sem kaptak hivatalos értesítést, és egyik fél szándékai sem ismertek előtte nem kíván spekulációkkal, és találgatásokkal foglalkozni.

Ezzel szemben egyes szurkolói vélemények szerint éppen a Szeiler-Furulyás párosnak kellene távoznia, hogy végre komoly szakemberek rendet tegyenek az Üllői úton.