Virgil
0 °C
3 °C

Mégis indítanak eljárást a Fradi kapusa ellen

2003.06.20. 10:40
Hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt indít eljárást Szűcs Lajos ellen a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal. A zöld-fehérek kapusát a rendőrségi nyomozócsoport jelentette fel, mert állítólag az FTC-Debrecen találkozó után az intézkedő rendőrök közé dobott egy kukát.
Igaznak tűnnek a Népszava június 12-i információi, melyek szerint garázdaság vagy hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja a rendőrség Szűcs Lajost, az FTC kapusát. A lap akkor azt írta, a zöld-fehérek kapusa a botrányos véget ért FTC-Debrecen mérkőzést követően, a klubház erkélyéről szidalmazta a rendőröket, majd egy kukát vágott közéjük.

Pál József, a BRFK Nyomozó Főosztály Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője az esetet követően úgy nyilatkozott, a Ferencváros kapusát a rendőrség nem gyanúsítja semmivel, többi csapattársához hasonlóan, csak tanúként hallgatják ki. A kapus az eset után jogi lépések megtételén is gondolkozott.

Most azonban úgy tűnik, mégis indul eljárás a válogatott kapus ellen. A Népszabadság információi szerint azonban nem a rendőrség, hanem a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal munkatársai hallgatják meg. A rendőrségi nyomozócsoport ugyanis feljelentette Szűcsöt, mivel úgy tűnik mégis repült az a kuka.

A pontos vád: hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja. Hivatalos személy sérelmére elkövetett jogsértések ügyében ugyanis az ügyészség jár el, még ha jelen esetben nem is okozott sérülést.