Sára, Márió
2 °C
6 °C

Az Arsenal edzője szerint vége a Manchester aranykorának

2003.06.20. 13:14
Az Arsenalt irányító Arsene Wenger úgy érzi David Beckham távozásával lezárult a Manchester United aranykora. A francia mester szerint erről első sorban a csapat edzője, Alex Ferguson tehet.
A francia vezetőedző szerint a nagy rivális legfőbb erénye az volt az elmúlt években, hogy a csapat magját azok a játékosok (Beckham, Gary és Phil Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs, Nicky Butt) alkották, akik a 90-es évek elejétől kezdve együtt futballoztak.

"A United nagyságának egyik legfőbb oka a csapat gerincének elválaszthatatlansága volt" - szögezte le Wenger. "Beckham távozása ennek a magnak a széteséséhez vezethet, s ez számomra nagy meglepetés. Alex Ferguson és a játékos vitája miatt véget ért a Manchester United sikerkorszaka. Ráadásul az edző viselkedésének következtében áron alul kellett eladni Beckhamet." - piszkált oda a gall mester

Az angol válogatott csapatkapitánya 35 millió euróért került a Real Madridhoz. Sir Alex Ferguson szerint a szakítás legfőbb oka a játékos viselkedésének megváltozása. Úgy véli, mióta Beckham Victoria Adamsszal él együtt, azóta már nem a csapatot, hanem a nagyvilági életet tartja a legfontosabbnak, ez pedig nem szolgálta a Manchester United érdekeit.