Katalin
-2 °C
3 °C

Egy NB I-es nevezést sem fogadott el a Liga

2003.06.21. 13:17
Jelenlegi formájában egyik sportvállalkozás nevezése sem elfogadható az NB I 2003/2004-es idényére, az érintetteknek szerdáig kell pótolniuk a hiányokat, illetve módosítani a jelentkezéseket.
A gazdasági- és versenybizottság is megvizsgálta a benyújtott dokumentumokat, majd kialakította előzetes véleményét. Általános hiba, hogy a legtöbb csapat a tervezett költségvetése bevételi oldalán olyan, a játékos-eladásból származó bevételt tervez, amelynek realitása megkérdőjelezhető. (Tavaly mindössze két játékos volt kelendő külföldön.) Hasonlóan gyakori az is, hogy a sportvállalkozások a bevételi terveiket nem támasztják alá megfelelő garanciákkal.

Azonos helyzetben a Siófok és a Kispest

A Siófokkal, azaz a Balaton FC-vel, valamint az NB I legjobb kiesőjeként jelentkező Kispest-Honvéd FC-vel kapcsolatban megállapították, hogy tetemesre rúg az előző szezonról hozott, ki nem fizetett, úgynevezett szállítói tartozások összege.

A Fradi nevezése a marketingjogok miatt nem megfelelő

Érdekes a Ferencváros helyzete is, ugyanis a Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes együttes olyan nevezést nyújtott be, amelyben a marketingjogok közös értékesítése tekintetében jogfenntartással él, annak ellenére, hogy az MLSZ közgyűlése, illetve a Ligatanács korábbi határozata ezt nem teszi elfogadhatóvá. Így a nevezést a bizottságok jelenlegi formájában nem is terjeszthetik majd a klubtulajdonosok által alkotott grémium elé.

Szerdáig lehet pótolni a szükséges iratokat

Az MLL hiánypótlásra hívta fel az érintetteket, ezt szerdáig kell megtenniük, az iratokat csütörtökön értékeli a gazdasági- és a versenybizottság. A tapasztalatokat a klubok tulajdonosaiból, illetve azok képviselőiből álló Ligatanács elé terjesztik, a döntéshozó testület július elsején ül össze.

Az NB I-re nevezett klubok: Debreceni VSC, Előre FC Békéscsaba, Győri ETO FC, FTC, Matáv-Sopron, MTK Hungária, Siófok FC, Újpest FC, Videoton FC, ZTE, Pécsi MFC (feljutóként), Bük (esetleges feljutóként), Lombard FC Haladás (esetleges feljutóként), Kispest-Honvéd FC (az NB I legjobb kiesőjeként)