Emma
-2 °C
6 °C

Élő közvetítés Beckham orvosi vizsgálatáról

2003.06.23. 14:13
Július 1-én élőben nézhetik végig a Real Madrid televíziós csatornájának előfizetői (de a közvetítési jogok tervezett értékesítése után egyéb csatornák nézői is) David Beckham három órásra tervezett orvosi vizsgálatát. Madridban amúgy is tetőznek a Beckham-hullámok: az angol sztár mezéből előzetesen kétmillió darabot rendeltek.
A Real Madrid tévé csatornája július 1-én élőben közvetíti David Beckham orvosi vizsgálatát. A klub kilencvenezer előfizető érdeklődésére számít, valamint külföldi tévé társaságokéra, amelyeknek szeretné továbbadni a közvetítési jogokat.

Sóhajtson mélyen

A boxer-alsóra vetkőzött világsztár sztetoszkópozása várhatóan átütő médiasiker lesz. Tavaly nyáron a csatorna váratlanul nagy nézettséget ért el Ronaldo orvosi vizsgálatának közvetítésekor. "A Beckham körüli hisztériából kiindulva most sokkal több nézőre számíthat a klub" - mondta a Real egy korábbi vezetője a Sunday Mirror című vezető angol bulvárlapnak.

Kilenvenezren köszöntik

Beckhamet egyébként a Real Madrid orvosi stábja mellett független doktorok is vizsgálni fogják, de egyelőre rejtély, hogy a rutinvizsgálatokat hogyan húzzák ki háromórásra. A várhatóan sikeres sportorvosi igazolást követő napon ugyancsak élőben közvetítik a középpályás hivatalos fogadását, amire egyébként kilencvenezer fizetőnézőt várnak a Bernabeu stadionba. (A teltházas fogadtatás nem csak Beckhamnek jár, a spanyol élklubok stadionjai évről évre megtelnek a sztárok leigazolásakor rendezett egyszerű bemutatásokra).

A Real Madrid vezetői Figo, Zidane vagy Ronaldo legazolásához képest sokkal intenzívebben dolgoznak a befektetett milliók megtérülésén: a július 2-i hivatalos bemutatásra Perez elnök kétmillió fontos (több, mint 518 millió forintos) áron ajánlja reklámfelületként a Beckham mögé felállított táblát. A Real-Beckham szerződés értelmében, Perezhez folyik be az angol sztár reklámbevételeinek ötven százaléka, amiből az elnök három éven belül a harmincötmillió eurós (több, mint nyolcmilliárd forintos) teljes vételár megtérülését reméli.

Kétmillió mez

Nem kell azonban igazán megfeszülniük a madridi reklámértékesítőknek, mert az üzlet megy magától is. Az átigazolás bejelentése óta a Realtól kétmillió darabot rendeletek meg Beckham egyelőre ismeretlen számozású mezéből, kétszer annyit, mint amennyi az eddig legkeresettebb Ronaldo-mezekből elfogyott a brazil vb-gólkirály tavalyi leigazolásakor.