Emma
-2 °C
6 °C

Kirúgták a Real Madrid edzőjét

2003.06.24. 09:51
Hiába nyerte meg csapata a spanyol bajnokságot, hiába álltak ki mellette Raulék, Vicente del Bosquénak mégis távoznia kell a Real Madrid kispadjáról. Spanyol hírügynökségi értesülések szerint az edző utódja a Manchester United eddigi másodedzője, a portugál Carlos Queiroz lehet.
Egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte a klub történetének 29. bajnoki címét, a Real Madrid vezetősége úgy döntött, nem hosszabbítja meg Vicente del Bosque tréner június 30-án lejáró szerződését. Az 52 éves szakember menesztéséről szóló határozat a hétfői igazgatótanácsi ülésen született meg, a hivatalos bejelentést Florentino Perez klubelnök tette meg.

Vicente del Bosque csalódottan vette tudomásul, hogy a bajnok Real Madrid elnöksége nem hosszabbít vele szerződést.

Ki legyen a Real edzője?

 • 223
  Vicoria Beckham
 • 82
  Mészöly Kálmán
 • 65
  Mégis maradjon del Bousqe
 • 5
  Carlos Queiroz
 • 4
  Capello
 • 2
  Antic

Büszke a jövőre

"Az indoklás nehezen érthető, több pontja is homályos - jegyezte meg a szakvezető. - Általánosságban a munkámat jól végeztem. Büszke vagyok rá, hogy lehet jövőt építeni arra amit itt hagyok ."

Az szakember hozzátette: gyorsan szeretne csapatot találni, mert dolgozni akar, tettre kész, és semmi kedve egy idényt kihagyni. Két klubot azonban kizár: "Soha nem leszek a Barcelona vagy az Atlético Madrid edzője."

A tréner 1999 novemberében vette át a királyi gárda irányítását, 2000-ben és 2002-ben Bajnokok Ligája-győzelemig vezette a csapatot, 2001-ben és idén bajnoki címet, tavaly Európai Szuperkupát és Klub Világkupát nyert.

Jöhet a Manchester másodedzője

Az EFE értesülése szerint Vicente del Bosque utódavalószínűleg Carlos Queiroz, a Manchester United másodedzője lesz. A spanyol hírügynökség úgy tudja, hogy Real irányítói már tárgyaltak a portugál szakemberrel.

Ferguson jelenlegi segítője 50 éves, Mozambikban született. Irányításával a portugál junior válogatott 1989-ben és 1991-ben világbajnok lett, többek között Luis Figo, Rui Costa és Joao Pinto vezérletével.

A tréner 1991 és 1994 között a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, majd a Sporting Lisboánál, később az Egyesült Államokban és Japánban dolgozott. Három éve a dél-afrikai válogatotthoz került, ahonnan tavaly márciusban, nyolcvanegy nappal a világbajnokság kezdete előtt távozott.