Melinda, Vivien
-4 °C
3 °C

Négy év börtönt kapott a brazil futballsztár

2003.06.26. 13:22
A Fiorentina egykori középpályása, a brazil Edmundo ittasan vezetve három ember halálát okozta, ezért négy és fél év börtönbüntetést kapott. A válogatottal vb-ezüstérmet szerző játékos napközben elhagyhatja a celláját, estére viszont vissza kell térnie.
Edmundónak - aki jelenleg a Vasco da Gamában szerepel - 1995-ben ittasan vezetve közlekedési baleset okozott, amelyben három személy életét vesztette. A középpályás a gépkocsijába beszerelt légzsáknak köszönheti, hogy könnyebb sérüléssel megúszta, csupán homlokát kellett tíz öltéssel összevarrni. Elmondása szerint mielőtt autóba ült volna, két pohár sört fogyasztott.

A bíróság ítélete szerint napközben elhagyhatja majd a börtönt, így együtt edzhet és játszhat társaival, de estére mindig vissza kell térnie cellájába. Egyelőre nem tudni, hogy klubja kérvényt nyújt-e be azokra az esetekre, amikor a csapat idegenben, illetve éjszakai meccseken szerepel.

A 32 éves Edmundo több esztendőnyi légióskodás után áprilisban tért vissza Brazíliába, ahol korábban többek között a Flamengo, a Corinthians, a Palmeiras, a Santos, majd külföldön a Fiorentina és az SSC Napoli, aztán Japánban a Verdy Tokio, végül az Urawa Reds együttesében játszott.