Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Raúlt elküldhetik a Real Madridtól

2003.06.27. 12:34
A profi világban senki sem bírálhatja következmények nélkül a főnökét. Még olyan "intézmények" sem, mint Raúl a Real Madrid jelenlegi legynagyobb spanyol sztárja, és csapatkapitánya. Perez elnök nem nézte jó szemmel az őt ért bírálatot és "megfenyegette" a spanyol válogatott csapatkapitányát a liverpooli Owennel.
Csütörtökön a Cadena Cope spanyol rádióállomás adta hírül, miszerint a Manchester Unitedhez szerződik Raúl, a Real Madrid és a spanyol válogatott meghatározó játékosa.

A rádióállomás szerint a klasszis csatár két évre igazolna a szigetországi csapathoz, azonban csak a jövő szezontól. Az üzlet része lenne annak a nagyszabású tranzakciónak, melynek alapján David Beckham a madridiak játékosa lett, s Carlos Queiroz, az M.U. másodedzője Vicente del Bosquét váltotta a kispadon.

Owen is érkezhet

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke egy nappal korábban ugyanennek a rádióadónak azt nyilatkozta, hogy Raúl senkinek sem eladó, és pályafutása végéig a királyi gárda játékosa lesz. Mindössze egy nap telt el és Jorge Valdanó, a Real Madrid sportigazgatója már Michael Owen lehetséges leigazolásáról beszélt, miközben Raúlnak lehet, hogy el kell mennie a spanyol fővárosból.

Az elnököt senki nem bírálhatja

Meg nem erősített hírek szerint ugyanis Florentino Perez madridi klubelnököt alaposan feldühítette, hogy Raúl bírálata Vicente del Bosque vezetőedző és Fernando Hierro csapatkapitány hétfői eltávolítását.

"Huszonnégy órán belül távozhatsz, ha akarsz. Még akkor is, ha kérőd csak a kivásárlási árad felét akarná kifizetni. Könnyen pótolhatlak Michael Owennel" - írta az egyik újság Perezt jelölve meg az idézett mondatok gazdájaként.

Ronaldo az angol másodosztályban
Ronaldo három évig az angol másodosztályú Burnleyba szerződött. Legalábbis az egyesület ezt a körlevelet küldte szét sms-ben a csapat törzsszurkolói között. Később aztán javították hibájukat és elnézést kértek a félrevezetett szurkolóktól. Mint utólag indokolták: a brazil sztár pályafutása jelenlegi szakaszában nem látja értelmét a burnleyi szereplésnek és egyelőre a klub anyagi helyzete sem teszi lehetővé a leigazolását.