Taksony
-2 °C
3 °C

Kiesett a Videoton az UEFA-Intertotó Kupából

2003.06.29. 19:13
Kiesett a Videoton az UEFA-Intertotó Kupából, pedig a mérkőzésen már kétgólos hátrányba is került bolgár ellenfelével szemben. A magyar csapatok közül így már csak a Győr van versenyben, amely a spanyol Santander ellen játszhat a következő fordulóban.
Hiába dolgozta le kétgólos hátrányát a Videoton FCF, hosszabbítás után kikapott a Marek Dupnicától, így az 1. fordulóban kiesett a labdarúgó UEFA-Intertotó Kupában.

1. forduló, visszavágó: Marek Dupnica (bolgár)-Videoton FCF 3-2 (2-0, 2-2) - ezüstgóllal
Dupnica, 1000 néz. Gólszerzők: Liubenov (29.), Dionisziev (42.), Mujiri (99.), illetve Földes (48., 62.)

Az első, dunaújvárosi találkozón Kóczián már az 58. másodpercben ügyes fejessel juttatta vezetéshez a Siófokról érkezett Csank János csapatát, s most Szabó Tibor majdnem megismételte a bravúrt, a 3. percben 24 m-ről a felső lécre rúgott egy szabadrúgást. A bolgár bajnokságban 9. helyen zárt hazaiak az első félóra végén fejesgóllal szereztek vezetést, majd röviddel a szünet előtt ismét a levegőben maradt alul a Borsodi Ligában 8. magyar együttes védelme. A második játékrészben gyökeres fordulat következett, a Magasföldi József helyett beállt Földes Gábor fejjel, majd lábbal is betalált, így ledolgozta csapata hátrányát. Az alapjátékidő végéig már nem változott az eredmény, így következett a hosszabbítás. A ráadásban ismét a bolgárok szereztek vezetést, Mujiri távolról talált a kapuba. Ezután a bolgárok csak a védekezésre összpontosítottak, s előnyüket meg is tartották, miután a vendégek csak egy nagyobb helyzetet dolgoztak ki, Terjék Lajos 7 m-ről a kapu mellé lőtt.

A magyar csapatok közül így már csak a Győr van versenyben, amely szombaton ciprusi ellenfelet vert ki és a spanyol Santander ellen játszhat a következő fordulóban.