Emma
-2 °C
6 °C

Szabics négy góllal kezdett Stuttgartban

2003.06.30. 13:31
Új csapata, a Stuttgart mindkét edzőmeccsén egy-egy félidőt töltött pályán a magyar válogatott Szabics Imre, és mindkét alacsonyabb osztályú csapat ellen két gólt lőtt.
A hétvégén kezdte el - Szabics Imrével a soraiban - a felkészülését a Bajnokok Ligájában is érdekelt VfB Stuttgart. A június elején leigazolt magyar támadó azonnal a kezdőcsapatban kapott helyett, és mindkét meccsén eredményes volt.

Több mint háromezren az edzőmeccsen

Szombaton a körzeti osztályban érdekelt Bühlertann ellen Cacau és Tiffert voltak Szabics társai a csatársorban, és a svábok háromezer-hétszáz néző előtt 18-0-ra nyertek. A Nürnbergből szerződtetett Cacau négy gólt lőtt, Tiffert hármat, igaz ő végigjátszotta a meccset - rajta kívül a csapatkapitány, Bordon lehetett végig a pályán - Szabics kettőig jutott. (Szabicsot Luz váltotta fel a szünetben.)

Kétszer egy félidőt kapott Szabics

Vasárnap a közel hasonló erősségű Niendorf volt a Stuttgart ellenfele, és a tizenkilences mezben játszó Szabics ezúttal is két gólt lőtt. A csatársor viszont más összeállításban játszott, az egykori fradista mellett Luz és Cacau kapott helyett. A portugál meg is hálálta a bizalmat, hiszen öt gólt ért el, cserébe végigjátszatta a kilencven percet. (Szabicsot a félidőben Berger váltotta.)

Lőwre még várni kell

A Stuttgartban játszott a horvát Jurica Vranjes is, akit a Leverkusentől szerződtettek, és akinek a szereplése amiatt kifejezetten érdekes, mert Felix Magath kívánságlistáján szerepelt, csakúgy, mint Lőw Zsolt. Vranjes azonban szabadon igazolható, Lőwért ugyanakkor 800 ezer eurót remél a kiesett Cottbus, így az egyezségre még várni kell, kivált, mert tetemes a Stuttgart adósságállománya.