Auguszta
-4 °C
2 °C

Elfogadta az NB I-es csapatok nevezéseit a Liga

2003.07.01. 17:07
A Magyar Labdarúgó Liga tanácsa kedden elfogadta a legutóbbi bajnokságban indulási jogot szerzett 12 együttes nevezését a Borsodi Liga 2003-2004-es idényére. Így már biztos: a Kispest kiesett.
Június huszadiki ülésén a Magyar Labdarúgó Liga a tizenkét élvonalbeli tagságra aspiráló futballcsapat közül egyik nevezését sem fogadta el. Az MLL úgy érvelt, hogy a bevételi és a kiadási oldal nincs arányban, valamint a csapatok nagyobb hányada indokolatlanul magas bevételi tényezőként tünteti fel a várható játékoseladásból származó jövedelmét.

Ezek után elrendelték a szükséges iratok pótlását, a keddi ülésen pedig már a módosított nevezéseket vizsgálták meg. A vizsgálat pedig kiderítette, hogy már csak néhány klubnak - információink szerint a Videotonnál van a legtöbb gond - kell hétfőig még egyszer kiegészítenie a részvételre jogosító papírjait. Ezek azonban már döntő módon nem befolyásolják az indulásukat.

A Liga örül annak és sikernek tekinti, hogy a csapatok költségvetése a tavalyihoz képest csökkent, és a béreket lefaragták a csapatok. (Az UEFA-KUpában érdekelt Debrecen és Ferencváros kivételt képez.) A liga igazgatója, dr. Szieben László szerint a helyzet a tavalyinál megnyugtatóbbnak tűnik, de nincs arra garancia, hogy a Dunaferr múlt évi "produkciója" - a kulcsjátékosok távoztak a költségcsökkentés miatt - ne ismétlődjön meg.

Így véglegessé vált, hogy a Kispest-Honvéd 87 éves élvonalbeli tagság után a következő szezonban csak a második vonalban szerepelhet. Az előző szezonban jelentős anyagi gondokkal küszködő Siófok indulásában viszont nem találtak kivetnivalót, igaz felügyeleti biztost rendeltek melléjük.

Az élvonal csapatai:
MTK-Hungária FC, Ferencváros, Debreceni VSC-MegaForce, Újpest FC, Balaton FC Siófok, Győri ETO FC, ZTE, Videoton FCF, Matáv-Sopron, Előre FC Békéscsaba, Pécsi MFC (feljutóként), Lombard FC Haladás (feljutóként)
címlapon
Hogy jutottunk oda, hogy a baloldal a Jobbikért tüntet?
címlapon
Keleti Fejek