Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Furulyás tart a népharagtól

2003.07.02. 12:34
Két héttel ezelőtt derült ki, hogy a jelenlegi formában a többségi tulajdonos Fotex nem kívánja támogatni a Ferencvárost. Várszegi Gábor az utolsó forduló botránya miatt hozta meg a döntését, de egyelőre még semmi sem biztos. A keddi tárgyalások után is csak annyi biztos: a Ferencváros elnöksége fog dönteni az ügyben.
Furulyás János a szerdai Nap-keltében úgy kezdte beszélgetését Gyárfás Tamással, hogy júliusban már adódhatnak fizetési gondok a Ferencváros szakosztályainál, a futballcsapatnak azonban feltehetően vannak még tartalékai, bár arra nem tudott választ adni, hogy mennyi.

Veszélyben a Fradi-sör is

Furulyás a Várszegivel történő keddi megbeszélésről csak annyit mondott, hogy pozitív hangvételű volt, de "még a jövő zenéje, hogy marad-e Várszegi, vagy hogy kilépése miként fog megtörténni." Mint ismert: Várszegi nem szeretné kifizetni a 2.4 milliárdos vételárat, és még annak árán is szabdulna a Fraditól, hogy a pénz felét már kifizette, és adott esetben el is veszíthetné.

Az elnök nem tudott arra válaszolni, hogy az eddig megvásárolt negyven százalékos tulajdonrészét meg kívánja-e kilépése esetén tartani, illetve, vagy hogy a marketingtermékek, például a Fradi-sör, maradnak-e azután is, ha Várszegi kihátrálna. "Ez is tárgyalási alap" - jelentette ki.

Július 21-ig rendezni szeretnék a kérdést

Furulyás bízik abban, hogy július 21-ig - eddig kellene a szerződésben szereplő újabb, harmadik hatszázmilliót utalni a Fotexnek - megoldódik a finanszírozás kérdése. "Addig mindenképpen összehívom az elnökséget egy rendkívüli ülésre" - mondta.

Furulyás nem titkolta, hogy tart a népharagtól, és a bizonytalanság ellenére igyekszik megfelelőképpen tájékoztatni a szurkolókat. "Higgyék el, egyelőre nem tudok többet mondani, de a klub érdekeit mindvégig szem előtt fogom tartani" - fejtegette.

Ráczcal nem tárgyalt

Végezetül elmondta: nem tudja mire vélni a sajtó azon találgatásait, hogy a Kispestet és a Vasast is megjárt Rácz Gábor pótolná esetlegesen Várszegi hiányzó millióit. "Két évvel ezelőtt találkoztam vele utoljára, azóta egyszer sem."