Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Véglegesen elvették Kahn jogosítványát

2003.07.03. 13:31
Sokadik gyorshajtása után elvették a száguldozó Oliver Kahn jogosítványát. Ha vezetői papírokat akar, egy "idiótateszten" is részt kell vennie.
A német válogatott vb-ezüstérmes kapusa, Oliver Kahn idén nem bravúros védései, hanem botrányai miatt került a címlapokra. Februárban egy barátságos meccs után nem cserélte el a mezét Iker Casillasszal, majd egy diszkóban dolgozó pultoslány kedvéért elhagyta várandós feleségét, márciusban gyorshajtás miatt bevonták jogosítványát.

Egy hónap alatt két súlyos kihágás

A szezon vége felé megnyugodott valamelyest, június elején azonban - a Feröer elleni Eb-selejtező után - ismét száguldozott, Ferrarijával jelentősen túllépte a megengedett sebességet.

Néhány napja Audijával nem tartotta be a müncheni körgyűrűn a szabályokat, és ezzel a szigorú német rendszerben annyi büntetőpontot gyűjtött össze, hogy véglegesen elveszik jogosítványát.

Sofőr után nézhet Kahn

A Bayern kapusának így hamarosan sofőr után kell néznie, mert egy darabig biztosan nem kap vezetői engedélyt. Mi több: ha később jogosítványért folyamodik, akkor is alkalmassági teszten - a német sajtó szerint "idiótateszten" - kell résztvennie, ahol agresszivitását is vizsgálják. Akkor derül majd ki, hogy mekkora veszélyt jelent az utakon közlekedőkre nézve az Aranylabda-szavazáson harmadik helyezést elért kapus.