Ágnes
-1 °C
2 °C

Pénzüket követelik a Fradi játékosai

2003.07.04. 11:54
Bár hivatalosan semmilyen értesítést nem kaptak, úgy tudják "lélektelen játékukért" kiszabott büntetés, hogy nem kapták meg májusi prémiumukat a Ferencváros játékosai. A futballisták a Hivatásos Labdarúgók Szövetségének ügyvédjétől kértek segítséget. Az FTC vezérigazgatója nem kommentál.
Horváth Gábornak, a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége ügyvédjének segítségével megfogalmazott levelükben májusi prémiumaikról szóló számláik kifizetését kérik a Fradi játékosai Szeiler Józseftől, az FTC Rt. vezérigazgatójától. A levelet az FTC felnőtt keretének valamennyi tagja aláírta.

"A Ferencváros egyszerüen nem fizette ki a pontprémiumokat, és a játékosok egyelőre semmilyen hivatalos indoklást nem kaptak erről. Elképzelhető, hogy csak késnek a kifizetésekkel, ami a magyar futballban sajnos nem számít rendkívüli eseménynek. Ezzel a levéllel csak a kifizetést, illetve legalább a tájékoztatást szeretnénk elérni" - mondta az Indexnek Horváth Gábor.

Szeiler: Az FTC belügye

A játékosok ügyvédje hangsúlyozta, hogy egyelőre még a jogi lépések látszatát is szeretnék elkerülni, de ha tényleg büntetésről van szó, akkor nem tartja jogilag védhető indoklásnak a "lélektelen játékra" hivatkozást.

A levél címzettje, Szeiler József vezérigazgató nem kívánta kommentálni a történetet, a büntetést (amit tehát "sem cáfolni, sem megerősíteni" nem szeretne) az "FTC belügyének" tartja. "A szóbeszédekben szereplő nagyságrendű büntetésről csak az igazgatótanács dönthet, és az nem hozott erről határozatott" - nyilatkozta az Indexnek Szeiler.

Hat meccsen hét pont

Hat, májusban lejátszott bajnoki mérkőzésén, egy vereség mellett elért négy döntetlennel és egy győzelemmel összesen hét pontot szerzett az FTC. (Ha két ponttal több jött volna össze, azaz a négy döntetlen bármelyikét megnyerik, akkor a zöld-fehérek nyerték volna meg a bajnokságot). Becslésünk szerint a játékosok fejenként 200-500 ezer forint körüli összeget követelhetnek.