Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Gascoigne: A démonok miatt iszom

2003.07.05. 15:05
Az angol válogatott egykori klasszisa a Sun című lapnak nyilatkozva elismerte alkoholizmusát. Azonban nem önszántából iszik, hanem a fejében lévő démonok "utasítására".
Először beszélt nyíltan alkoholizmusáról és az őt ivásra késztető démonokról Paul Gascoigne, az angol válogatott volt labdarúgója.

- Ha egyedül vagyok, még hangosabban hallom, ahogy a fejemben lakó emberke azt hajtogatja: gyerünk, csak egy kortyot! Szeretnék beülni valahová, és meginni 2-3 sört, mint akárki más, de tudom, hogy úgysem bírnék megállni. Az iszákosok bizonyára értik, hogy miről beszélek - mondta a Sun című lapnak a 36 éves klasszis, akit kínai klubja a közelmúltban perrel fenyegetett meg távolléte miatt.

Gascoigne az ottani bajnokság SARS-vírus miatti felfüggesztését kihasználva áprilisban egy arizonai rehabilitációs klinikára vonult, ahonnan június 10-én kellett volna visszatérnie a B-ligában érdekelt Kanszu Tienma (Gansu Tianma) csapatához.

- Nem akarják kifizetni a járandóságaimat, így egyelőre nem utazom Kínába. Barátom, Glenn Roeder vezetőedző hívására valószínűleg a West Ham tréningjeire fogok eljárni - jelentette ki a botrányairól hírhedt irányító, hozzátéve: akár ingyen is játszana az angol első vagy másodosztályban.

Gascoigne pályafutása során a Newcastle United, a Tottenham Hotspur, a Lazio, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough és az Everton együttesében szerepelt, a válogatottban 57 mérkőzésen 10 gólt szerzett.