Valér
4 °C
8 °C

Nyert, de kiesett az Intertoto Kupából a Győr

2003.07.12. 21:27
Hiába nyert a Győri ETO FC a spanyol bajnokság 16. helyén végzett Racing Santander ellen a labdarúgó UEFA-Intertotó Kupa 2. fordulójának visszavágóján, mégis kiesett, mert múlt vasárnap 1-0-ra kikapott Spanyolországban az első találkozón.
Az első félidőben úgy tűnt, hogy a cserecsapatával kiálló spanyol csapat kissé lebecsülte a győrieket, akik egy korán lőtt góllal megszerezték a vezetést. Szünet után a Racing nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, ám egy ellentámadás végén Bajevski növelni tudta a győriek előnyét.

Izgalmas, látványos csata alakult ki a hajrára, amelyben a spanyolok szerencsés góllal szépítettek és ez a találat egyben el is döntötte a továbbjutást. A kiesés ellenére a győri szurkolók vastapssal köszönték meg az ETO-nak a lelkes játékot.

14. perc: Varga jobb oldali szöglete után Kartelo 5 m-ről fejelt a santanderi kapuba (1-0).

63. perc: Herczeg száguldott el a jobb oldalon, középre emelt, s Bajevski 5 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

80. perc: santanderi támadás végén Jonatan 5 m-es fejesét Sebők a gólvonalon túlról mentette és a játékvezető a partjelző beintésére megadta a gólt (2-1).

UEFA-Intertotó Kupa, 2. forduló, visszavágó
Győri ETO-Racing Santander (spanyol) 2-1 (1-0)

Győr, 2500 néző

Sebők - Böjte - Ja:kl, Jovanovic (Regedei 70.), Kartelo, Geri - Herczeg, Varga, Németh N. (Karina a szünetben) - Oross (Bajevski a szünetben), Nagy T.
Racing Santander: Trevi - Bakhar, Gnakpa, Coromina, Sietes - Lago (Jonatan 73.), Aguilar (Moran 50.), Matabuena, Juvenal (Nacho 73.) - Epitie, Txiki

gólszerzők: Kartelo (14.), Bajevski (63.), illetve Jonatan (80.)

sárga lap: Kartelo (15.), Varga (35.), Jovanovic (44.), Regedei (76.), illetve Lago (38.), Bakhar (48.), Gnakpa (73.)