Sára, Márió
2 °C
6 °C

Magyar útlevelet akar a Manchester kapusa

2003.07.14. 11:05
Tim Howard révén immár "magyar" játékosa is van a világ egyik legjobb labdarúgócsapatának, a Manchester Unitednek. A magyar felmenőkkel bíró játékos azonban amerikai állampolgár, és az USA együttesének elsőszámú kapusa. Ezzel azonban még nincs vége az igazolásoknak, ugyanis napokon belül érkezhet a brazil Ronaldinho is Beckham "pótlására".
A Manchester United labdarúgócsapata hosszas gondolkodás után leigazolta Tim Howardot, az Egyesült Államok válogatott kapusát. Az angolok kétmillió dollárt (közel félmilliárd forintnak megfelelő összeget) fizettek a 24 éves, magyar felmenőkkel - édesanyja és felesége is magyar - is rendelkező hálóőrért a New York/New Jersey MetroStars együttesének. Hétfőn alá is írják a szerződést, melyet eddig a munkavállalás körüli hercehurca akadályozott meg.

Howardnak a világ- és Európa-bajnok francia Fabien Barthezzel kell megküzdenie az egyes számú mezért. Az átigazolási szezon elején Sir Alex Ferguson a manchesteriek szakvezetője azt sem tartotta kizártnak, hogy a francia kapust tavalyi gyenge teljesítménye után eladják, de végül mégis megtartották.

A színes bőrű Howard a napokban kapta meg az angliai munkavállalási engedélyt - maga Ferguson értesítette -, miután megfelelt a szigorú szabályoknak, és hazája válogatott meccseinek hetvenöt százalékán pályára lépett. Néhány szigetországi orgánum azt is tudni véli, hogy Howard hamarosan magyar állampolgárságért folyamodik, mert így 2004-től nem vonatkozik rá az előbb említett szabály.

Ronaldinho is érkezhet

A manchesteriek ugyanakkor még nem mondtak le a brazil Ronaldinho megszerzéséről sem. A Paris St.Germain világbajnok brazil játékosát az angolokon kívül a Real Madrid és a Barcelona is szerette volna a soraiban látni.

Ronaldinho bátyja (és menedzsere egy személyben) azonban úgy nyilatkozott, a vb-n éppen az angolok ellen parádés gólt szerző játékos mindenáron a Manchesterhez akar szerződni. A Realnál le is mondtak róla (erre a nyárra elég volt Beckham), míg a Barcánál úgy tartják, ha a brazilt csak a pénz érdekli, ők nem is akarnak versenyezni az anyagilag jóval erősebb MU-val.

A jelenleg szabadságát töltő 23 éves klasszis szerződtetését azért is sürgeti a vezetőség, mert a tizenhat napos amerikai bemutató tornára már a végleges kerettel szeretne utazni Ferguson.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft