Sára, Márió
2 °C
6 °C

Mérsékelték a Fradi büntetését

2003.07.17. 16:42
A Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága három mérkőzésre mérsékelte az Üllői-űti FTC-stadion első fokon december 31-ig tartó betiltását. A zöld-fehér klubot a május 30-i bajnoki zárófordulóban kitört botrány miatt bűntették meg A fellebviteli bizottság eltörölte a Siófok bűntetését is, így a Balaton partján is bemehetnek a szurkolók a stadionba.
A Magyar Labdarúgó Liga fellebbviteli bizottsága a december 31-ig történő stadionbezárás helyett úgy határozott, hogy három bajnoki mérkőzést kell zárt kapuk mögött megrendezni az Üllői úton. Ez azt jelenti, hogy a Videotont, az MTK-t és a Sopront fogadják szurkolók nélkül Lipcseiék.

A testület indoklásában kiemelte, hogy a jelenleg érvényben lévő sporttörvény és a liga fegyelmi szabályzata szerint ez a legsúlyosabb kiszabható büntetés. Az ítélet jogerős.

Klub: plusz egy millió, Szeiler: minusz két millió

Az FTC-re kiszabott négymillió forintos büntetést ugyanakkor a lehető legsúlyosabbra, ötmillióra módosították. Az idegenbeli meccsekre - a fegyelmi határozattal ellentétben - nem kell tizenöt további rendezőt kérni, az Üllői úton rendezett találkozókon viszont hússzal növelni kell a rendezői létszámot.

Csökkentették Szeiler József büntetését is: az FTC Rt. cégvezető vezérigazgatójának hárommillió helyett egymillió forintot kell kifizetnie. A fellebbviteli bizottság itt is a jogszabályokkal indokolta a módosítást, melyek úgy rendelkeznek, hogy sportvezetőt legfeljebb a havi fizetésének háromszorosára lehet megbüntetni.

Siófokon sem lesznek zárt kapuk

Az MLL fellebbviteli bizottsága felülvizsgálva a fegyelmi testület döntését, nem rendelte el zártkapus mérkőzés lejátszását Siófokon.

Mint ismert, az utolsó bajnoki fordulóban a lefújás után a siófoki és győri drukkerek összeverekedtek egymással a játéktéren, ezért a fegyelmi bizottság egy mérkőzésre bezáratta a siófoki pályát. Az MLL fellebbviteli bizottsága azonban úgy ítélte meg, hogy a botrány okozói a győriek voltak, ezért a siófokiaknak - akik az új idényben Balaton FC néven szerepelnek a bajnokságban - csak pénzbüntetést kell fizetniük rendezési hiányosságok miatt.

Ez azt jelenti, hogy a Frdai szurkolói a helyszínen bíztathatják csapatukat a július 26-i idénynyitón. Azonban az MLL döntése értelmében csak azok a drukkerek mehetnek be a siófoki stadionba, akik rendelkeznek a liga által kibocsátott szurkolói kártyával Sasu és Rósa Dénes a Fradiban

Ma délután a Ferencváros szerződtette Marius Sasut és Rósa Dénest. A klub honlapja szerint mindkét játékos hiányposztra érkezett, előbbit támadóként, míg utóbbit szélső középpályásként tudja bevetni Garami József.

A 28 éves román támadó két és fél éve érkezett Magyarországra, azóta 71 élvonalbeli mérkőzésen 30 gólt szerzett. A legjobb évét a 2001/2002-es bajnoki idényben zárta, amikor 16 gólt szerzett, 8 gólpasszt adott, így ő lett a legeredményesebb idegenlégiós a magyar bajnokságban.

Rósa 128 élvonalbeli meccsen eddig 14 gólt lőtt. A jobb és baloldalon egyaránt bevethető középpályás Győrben korábban már dolgozott Garami Józseffel. A játékos legutóbb Újpesten szerepelt, ahol három hónapot töltött. A 26 éves középpályás az újpesti szurkolók szavazatai alapján a 2. legjobb teljesítményt nyújtotta a tavaszi idényben a lila-fehér együttesben.