Gusztáv
-4 °C
1 °C

Visszautasítja Várszegi ajánlatait az FTC

2003.07.18. 12:58
Nem fogadja el Várszegi Gábor Fotex-vezér egyetlen ajánlatát sem, és ragaszkodik a két éve kötött szerződés szerint még ebben a hónapban aktuális hatszázmilliós részlet átutalásához az FTC elnöksége. A negyedik (utolsó) részletről azonban hajlandó tárgyalni.
Visszautasítja Várszegi Gábor szerdán bejelentett "kivonulási" ajánlatait a Ferencváros vezetősége, és ragaszkodik a Fotex Rt.-vel 2001 nyarán kötött adásvételi szerződés eredeti verziója szerint az FTC többségi tulajdonáért még ki nem fizetett összeg éppen aktuális hatszázmilliós részletéhez.

Ha Várszegi nem fizet, Furulyás "jogi útra terel"

"Szerdán Várszegi úr meghívására a Fotex székházában leültünk tárgyalni, s akkor szóban 3-4 alternatívát felvázolt, hogy miként akar kiszállni a Ferencvárosból, de arról nem mondott semmit, kifizeti-e a harmadik részletet - mondta Furulyás János, az egyesület elnöke az MTI-nek az elnökség rendkívüli ülése után.

A klubvezető szerint az lenne a helyes eljárás, ha a Fotex átutalná a 600 milliót és az utolsó részletre pedig közösen keresnének egy befektetőt, aki átvállalná Várszegi fizetési kötelezettségét, és kijelentette, hogy ha a pénz nem érkezik meg időben, akkor jogi útra tereli az ügyet.

Korábban még megfelelt

Furulyás elnök korábban többször is Várszegi korrekt hozzáállását hangsúlyozta, és az FTC hivatalos honlapja is úgy fogalmazott: "a Fotex valamennyi ajánlata összhangban van a korábban megkötött adásvételi szerződéssel", az MTV Híradó helyszíni beszámolója szerint a klub elnöksége úgy döntött, hogy bepereli a befektető céget, amennyiben az nem teljesíti az eredeti szerződés szerinti kifizetés harmadik részletét.

Várszegi Gábor a bajnokság májusi zárófordulójában kitört Üllői-úti botrány hatására döntött a klubbal két éve kötött szerződés megváltoztatásáról.

Három lehetőség

Heteken át ellentmondásos információk szivárogtak ki a Fotex kivonulásáról, a milliárdos üzletember végül szerdán tett - több lehetséges megoldást tartalmazó - ajánlatot az FTC vezetőségének, hangsúlyozva, hogy "a Ferencvárosra szeretné bízni a végső döntést".

Az ajánlatok részleteit hivatalosan nem közölték, egyes lapértesülések szerint Várszegi három lehetőséget vázolt:
1. 130 millió forintot ad a szakosztályoknak, kivéve a labdarúgásnak, és néhány százaléknyi tulajdonrészt megtart.
2, A továbbiakban nem fizet semmit, és visszaadja teljes tulajdonrészét.
3, Megemelik az alaptőkét, a Fotex ötvenyegy százalékot, a klub huszonkilenc százalékot tart meg, húsz százaléknyi tulajdonrészre pedig befektetőt keresnének