Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Az MTK nyerte a labdarúgó Szuper Kupát

2003.07.19. 22:10
Egykori Várszegi-csapatok játszottak a labdarúgó Szuper Kupáért. A győzelmet végül az MTK csapata szerezte meg a Fradi ellen. Az első félórában a zöld-fehér csapat szinte lefocizta a pályáról riválisát, ám hiába alakította ki sorra a helyzeteket, az MTK került előnybe. A második félidő elején növelni tudta előnyét a bajnok, és a nyár során meggyengűlt Fradi nem tudott fordítani.
A mindössze kétezer néző előtt a Ferencváros kezdte aktívabban a találkozót és a nagy lendületet Penksa egy kapufával jelezte. A Fradi támadója a kaputól tizenkilenc méterre mellel maga elé vette a labdát majd a felső lécre bombázott. (Végh, az MTK régi-új kapusa csak szemmel követte a labdát.)

Akárcsak a 13. percben, amikor egy tetszetős akció végén Kiss középre adását Jovic remek ütemben tolta ki az érkező Lipcseinek, akinek lövése alig kerülte el a kaput. A 21. percben ismét Penksa szánta el lövésre magát, a jobb alsó sarokra tartó labdát Végh bravúrral védte. Öt perccel később ismét ők voltak a főszereplők, amikor Bognár beadása után a csatár lehajolva fejelt, a kék-fehérek kapusa pedig bravúrral védett.

Az első valamirevaló MTK helyzetre a 28. percig kellett várni, ekkor Zavadszky lövését ütötte szögletre Szűcs. A sarokrúgás után a Fradi védői teljesen szabadon hagyták Torghellét, aki a tizenegyes pontról a bal alsó sarokba fejelt. A folytatásban is a Fradi volt aktívabb, azonban továbbra sem tudta bevenni Végh kapuját.

A második játékrészre Garami József két helyen is változtatott csapatán, ám hat perccel a szünet után mégis az MTK növelhette előnyét-egy csereember góljával. Kiss György előzte meg Torghellét, ám ahelyett, hogy kiengedte volna a labdát, saját tizenhatosán befelé passzolt. Érkezett Czvitkovics és miután a menteni igyekvő Balogot Silva fellőkte, hét méterről akadálytalanul passzolhatott Szűcs mellett a kapuba.

A találkozó hátralevő részében is a zöld-fehérek bírtokolták többet a labdát, de nem tudtak eredményesek lenni. Vagy rossz megoldást választottak, vagy a remekül védő Végh hárított. Az MTK története során először nyerte meg a Szuper Kupát.

Szuper Kupa döntő:
MTK Hungária - Ferencváros 2-0 (1-0)
Puskás Ferenc-stadion, 2000 néző, v.: Ábrahám (Georgiou, Vámos)

MTK: Végh - Molnár Z., Komlósi, Juhász, dr. Füzi - Zavadszky, Zabos (Pusztai 67.), Jezdimirovic, Rednic (Czvitkovics, 46.) - Torghelle, Silva (Lengyel, 59.)

Ferencváros: Szűcs - Balog, Vukmir (Somorjai 65.), Kiss Gy. - Bognár (Kriston, 46.), Kapic (Zováth, 46.), Lipcsei, Leandro - Rósa D., Jovic, Penksa

Gólszerző: Torghelle (30.), Czvitkovics (52.)
Sárga lap: Jezdimirovic (32.) Komlósi (77.) ill. Kapic (29.), Lipcsei (77.), Jovic (86.)