Viola
-6 °C
0 °C

Várszegi mégis fizet a Fradinak

2003.07.22. 14:28
Várszegi Gábor Fotex-vezér elkezdte az utolsó 600 millió forintos részlet átutalását a Ferencváros részére. Visszatért a csapathoz és már egykori társaival edz Dragóner Attila, míg a klub hivatalos honlapján érdekes lista jelent meg a ligaigazgató "bűnlajstromáról.
Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az MTI érdeklődésére kedden elárulta: a Fotex Rt. a két évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében megkezdte a harmadik 600 millió forintos részlet átutalását.

Mint ismeretes a Fotex vezetője, Várszegi Gábor az ominózus május 30-i Üllői úti botrány után úgy döntött, hogy kiszáll a Ferencvárosból, de a klub múlt pénteki elnökségi ülése arról határozott: a harmadik részletet a hétfői határidőig mindenképpen ki kell fizetnie a vállalkozónak, különben jogi útra tereli az ügyet. Ezt követően pedig közösen keresnek egy befektetőt, aki átvállalja Várszegi fizetési kötelezettségét.

Kinyílt a pénzeszsák

"A gazdasági vezetők arról tájékoztattak, hogy a pénz egy része már megérkezett" - mondta a távirati irodának az FTC elsőszámú vezetője. A 2001-ben megkötött kontraktus alapján a Fotex Rt. négy részletben összesen 2.4 milliárd forintot fizetett volna a IX. kerületi klubnak.

A Várszegi által irányított cég eddig a szerződésben foglaltak szerint kétszer 600 milliót utalt át, amelyből az egyesület rendezte adóssága nagy részét, illetve 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. Várszegi az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta távozási szándékát.

Dragóner visszatért

Ugyancsak a Fradival kapcsolatos hír, hogy kedden - három hét után - újra a csapattal edzett Dragóner Attila. Mint ismert, a válogatott védővel hétfőn este újabb egy éves szerződést kötött a Ferencváros.

A játékos korábban nem fogadta el a klub ajánlatát, és június 30-án el is köszönt a csapattól, mivel szeretett volna külföldre szerződni. Dragóner június végéig csapattal készült, így a felkészülés első heteit együtt csinálta végig Lipcseiékkel. A játékos kedden még a többiektől külön edzett, de hamarosan már újra teljes értékű munkát végezhet.

Szieben "listája"

Roppant érdekes lista jelent meg a Ferencváros hivatalos honlapján, az FTC.hu-n. A zöld-fehér klubnál úgy ítélik meg, hogy a Magyar Labdarúgó Liga elnöksége - Demján Sándor és Szieben László vezetésével - kedden hatályon kívül helyezett egy jogerős határozatot. Nehezményezik, hogy a Liga elnöksége minden fegyelmi határozatot megvétóz, amíg a Ferencváros nem kap olyan szigorú büntetést, hogy az a liga elöljáróinak is megfeleljen.

A Ferencváros hivatalos honlapja, az FTC.hu kigyűjtötte, hogy a szabályok betartásának fontosságát hangoztató Szieben László ligaigazgató hányszor hunyt szemet nyilvánvaló szabály- és törvénysértések felett, melyek őket sújtottak. A "Szieben listája" elnevezésű bűnlajstrom hét pontból áll. Ezen többek között szerepel a Bognár Zsolt nyári átigazolása körüli tétovázás, a tavaly szeptemberben Aleksandar Jovic elleni túlzott fegyelmi büntetés - miközben a ZTE játékosát szándékos ütésért felmentik - majd a csapatkapitány elleni eljárás, melyet maga Szieben kezdeményez.

Ugyancsak nemtetszést váltott ki a zöld-fehérek háza táján, hogy a klub játékosait több esetben is a televízió felvételei alapján ítélik el, holott az adott mérkőzésen még lapot sem "ért" tettük. Ugyanakkor más csapatok játékosainak szándékos ütése, lefejelése nem tűnik fel a Liga vezetőinek.