Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Ronaldinho őrület Barcelonában

2003.07.22. 13:07
Noha alig egy hete a brazil sztár menedzsere - és bátyja - úgy nyilatkozott, hogy Ronaldinho minden vágya a Manchester Unitedben szerepelni, a hétfői barcelonai bemutatáson kiderült, gyerekkora óta a Barca futballistája akart lenni.
Több mint harmincezer szurkoló látogatott ki az FC Barcelona labdarúgócsapatának edzésére, ahol először lépett a Nou Camp stadion gyepére a klub új szerzeménye, Ronaldinho. A 23 éves brazil játékmester a 10-es számú mezt kapta, amiből arra lehet következtetni, hogy a katalán sztáregyesület nem tart igényt Juan Roman Riquelmére, eddig ugyanis az argentin viselte a tízest.

A "Ronnie" becenévre hallgató támadó kifutott a fűre, majd a közönség - amely a stadion óriáskivetítőjén is figyelemmel követhette új kedvencét - hatalmas ovációja közben mutatott néhány brazilos trükköt.

A rövid bemutató után Ronaldinho így nyilatkozott: "Ez az egyik legmeghatóbb pillanat az életemben. Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy egyszer a Barcelona futballistája leszek". A világbajnok középpályás elárulta, átigazolásában döntő szerepe volt annak, hogy a közelmúltban több brazil játékost is - Romariót, Ronaldót és Rivaldót - istenként imádtak a szurkolók Barcelonában. "Mindannyian fantasztikus játékosok, és világbajnokok voltak, én is azért vagyok itt, hogy folytatódjon ez a sorozat" - zárta önmaga és a klub dícséretét.

Természetesen a klub elnöke, Joan Laporta is bízik az új szerzeményben. Mint mondta a Barcelona világhírű együttes, és Ronaldinho segítségükre lehet abban, hogy még nagyobbak legyenek.