Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Békéscsaba - Zalaegerszeg 3-1

2003.07.26. 20:42
A meccs végén emberhátrányban játszott a 2002-es bajnok. A kétgólos hátrányt azonban már az első félidőben összeszedte a bajnokságot a Békéscsaba otthonában kezdő Zalaegerszeg.
A békéscsabaiak már az első félidőben kétgólos vezetést szereztek: a tizenötödik percben a tavaly még a ZTE színeiben játszó Faragó átadása után Tóth György a kapufát találta el, a kipattanó labdát Kovács Norbert lőtte a kapuba (1-0), majd a hbő fél óra után egy hazai szöglet után Udvari fejelt a kapuba (2-0).

A hazaiak a második félidőben tovább növelték előnyüket: az első gólt előkészítő Faragó Javrujan beadását lőtte a kapu közepébe a hetvenegyedik percben (3-0). A vendégek hat perccel később szépítettek: Kenesei szabadrúgása után Sabo három méterről lőtt a kapuba.

A mérkőzést a ZTE emberhátrányban fejezte be. Két perccel a szépítő gól után Csóka felrúgta Javrujánt, amiért megkapta második sárga lapját. A kiállítás után a hazaiaknak még volt két jelentősebb helyzete, azonban újabb gól már nem esett.

NB I., 1. forduló
Békéscsaba - Zalaegerszeg 3-1 (2-0)

Békéscsaba, 3500 néző, Játékvezető: Kiss B.

Békéscsaba: Simunic - Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki - Kovács N., Bánföldi, Kovács B. (Megyesi 70.), Vincze Z. - Tóth Gy. (Javrujan 50.), Faragó (Hoffmann 81.)
Zalaegerszeg: Bardi - Molnár B., Csóka, Kral - Kocsárdi, Nagy L. (Sabo 49.), Ljubojevic, Balog Cs. (Józsi 57.), Szamosi - Kenesei, Gyánó

gólszerzők: Kovács N. (15.), Udvari (36.), Faragó (71.), illetve Sabo (76.)
kiállítva: Csóka (78.)
sárga lap: Csóka (28., 78.), Szamosi (38.), Nagy L. (47.)