Ágnes
-1 °C
2 °C

Balaton FC - Ferencváros 1-1

2003.07.27. 01:04
Az előző bajnokság zárófordulójában Siófokon is összeverekedtek a szurkolók, ezért az újjáalakult klub zártkapuk mögött fogadta az FTC-t. Az első félidőben a hazaiak, a másodikban a vendégek játszottak fölényben, és végeredmény is döntetlen lett. Lipcsei kihagyott egy tizenegyest.
Bár a zártkapus mérkőzésre körülbelül száz fővárosi szurkoló érkezett vonattal Siófokra, de arendőrségnek nem kellett közbeavatkoznia. "A drukkerek hangoskodtak ugyan, de erőszakos cselekményeket nem követtek el" - mondta az MTI-nek Herke Tamás, a siófoki rendőrkapitányság vezetője.

A rendőrség egyébként a stadionba vezető összes utat lezárta, többek között lovas- és kutyás rendőrök, készenléti és speciális egységek vigyázták a stadion környékének rendjét. (A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága a május 30-i, Siófok-ETO FC Győr bajnoki után történt szurkolói rendbontás miatt döntött úgy, hogy egy mérkőzést közönség nelkül kell megrendezni a siófoki stadionban).

Az első félidőben a Ferencváros többet birtokolta a labdát, de veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani. Az ellentámadásra építő siófokiak Csordás egyéni teljesítményének köszönhetően szereztek vezetést. A második félidő már sokkal jobb játékot hozott, mint az első, a korai egyenlítés után a Fradi végig fölényben játszott, helyzetei alapján akár a győzelmet is megszerezhette volna.

35. perc: Csordás a félpályáról a jobb oldalon vezette a labdát, majd mivel nem támadták a ferencvárosi védők, középről tizenhét méterről külsővel a jobb alsó sarokba csavart (1-0).

47. perc: Jobboldali beadás után a menteni igyekvő Hegedűs fejéről a tizenhatos bal sarkánál érkező Rósa elé került a labda, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

59. perc: Bognár passzolt középre a tizenhatoson belülre, Kuttor összekoccintotta Gera bokáját, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Lipcsei a jobb sarokra lőtt, de Csernyánszki hárított.

82. perc: Vukmir buktatta Csordást a kaputól húsz méterre, és mivel már volt egy sárga lapja, Bede kiállította.

90. perc: Lipcsei ívelt szabadrúgást a kapu elé, ahol Sasu emelkedett a legmagasabbra, de kát méteres ívelt fejese a kapufa felső éléről az oldalonvonalon túlra vágódott.

NB I., 1. forduló
Balaton FC-Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Siófok, (zárt kapus mérkőzés), V: Bede

Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Györök (Mészáros 61.), Kovács P., Virág (Vörös 88.), Usvat - Csordás, Sitku (Filipovic 61.)
Ferencvárosi TC: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog - Bognár, Kapic, Lipcsei, Leandro - Rósa D., Gera, Penksa (Sasu 68.)

gólszerzők: Csordás (35.), illetve Rósa D. (47.)
kiállítva: Vukmir (82.)
sárga lap: Virág (19.), Filipovic (90.), illetve Kapic (57.), Vukmir (69.)